OMÜ'de '100. Yılında Türk Ocakları' Konulu Panel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tarih kulübü tarafından 'Tarihten Günümüze 100.yılında Türk Ocakları' konulu panel düzenlendi.

Atatürk Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan Tarih Kulübü Başkanı Erdem Eren, 'Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün Türk ocakları ile ilgili birçok sözü vardır. Ancak beni en çok etkileyeni, 24 Kasım 1930 yılında Çarşamba ilçesinde Türk ocaklarında söylediği 'Türk ocağında tanıştığım Kıymetli Gençlik iftihara layıktır ' sözüdür. Panelimize katılan tüm hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ' dedi.

Açılış konuşmasının ardından Türk ocakları tanıtım filmi izlendi. Panale, Türk Ocakları Samsun Şube Başkanı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Devlet Arşivleri eski Genel Müdürü Prof. Dr. Yusuf Sarınay ve Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi prof. Dr. Mehmet Şahingöz panelist olarak katıldı.

Etkinlik kapsamında, Atatürk Kongre ve Kültür merkezi fuaye salonunda OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Gümüş ve beraberindekiler tarafından, 'Çanakkale Zaferi etkinlikleri fotoğraf sergisi ' nin açılışı yapıldı. Panele, Rektör vekili Prof. Dr. Hasan Gümüş, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.