Aziz Yıldırım'ın Sözleri Salonda Tartışmalara Neden Oldu

Şike davasında ek savunmasını yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "Bu, şike davası değildir" diyerek, iddianamenin kendilerini hapiste tutmak ve Fenerbahçe'yi ele geçirmek amacıyla hazırlandığını öne sürdü.

Yıldırım'ın, "Meğer herkes ne kadar temizmiş, ben herkesin ne olduğunu biliyorum ama konuşmuyorum" sözleri ise duruşma salonunda tartışmalara neden oldu.

Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanığın yargılandığı davaya İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada ek savunmasını yapan Aziz Yıldırım, "Şampiyon olan kızlarımızın gelmesine izin verdiğiniz için teşekkür ediyorum" diyerek mahkeme heyetine teşekkür etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Avrupa şampiyonu olan Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımı'nın kendilerine hediye ettiği voleybol topunu adliye müzesine koyacaklarını ifade etti.

Daha sonra ek savunmasına başlayan Aziz Yıldırım, "Bu şike davası değildir" dedi.

Suçlandığı maçlardan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçıyla ilgili iddialara yanıt veren Yıldırım, "Futbolcular bin dolarını isterler. Şike 5 bin, 10 binlerle olmaz. Birinci ligdeki futbolcular zaten 1 milyon dolar kazanıyor en az. Galatasaray, maçlarından önce 4 transfer yaptı. Bunları deyince 'Galatasaray'a saldırıyor' diyorlar. Biz geçen sezon Emenike ve Sezer'i sezon sonu transfer ettik. Maç öncesi transfer yapanlaryargılanmıyor, biz yargılanıyoruz" dedi

"Siz şike yapan bir oyuncuyu takımınıza alır mısınız?" diye soran Yıldırım, "Üç tarlayı sürdük" tapesinin maçla ilgili değil, dilek anlamında olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Maçlardan önce kurban kestiğimizde olur. Gençlerbirliği maçında şike yapmadık" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, iddianamede Fenerbahçe'nin şikeyi ve teşviki önlemeye çalıştığının yer aldığını da ifade ederek, "Size karşı sitemimiz yok. Sitemimiz savcılık ve organizeye" dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Bizim de sizlerle sıkıntımız yok. Bu dava bizim için sıradan bir dava. Davamızdaki diğer sanıklardan farkınız yok. Bizim gözümüzde bu davada. Sadece basının biraz ilgisi fazla onun dışında bir farkı yok bizim için" dedi.

Savunmasını sürdüren Yıldırım, "İddianameyi Savcı Berk yazmadı, iddianame Çağlayan'da yazıldı, sonra Organize'ye gitti. Buradan çıkanları Organize takip ediyor" diye konuştu.

Bunun üzerine Başkan Ekinci, "Burada organize polisi yok. Neden buraya gelsinler?" dedi.

Sadri Şener'in avukatı Fatih Selami Mahmutoğlu ise, Aziz Yıldırım'ın savunması devam ederken söz alarak, "Aziz Bey'in Trabzon'la ilgili söylediklerini engelleyemem ama Aziz Bey suçlandığı iddialara yanıt versin, başka kulüplerle ilgili iddianame dışındaki isnatlarını burada dile getirmesin. Bu hukuksal hatadır. Gidip suç duyurusunda bulunsun. Ben isterim ki Aziz Bey bugün tahliye olarak bu hafta Trabzon'daki maçı izlesin" dedi.

Bunun üzerine Aziz yıldırım, avukata tepki göstererek, "Ben Trabzon'a gitmedim, ne karışıyor benim Trabzon'a gitmeme" diye konuştu.

Sadri Şener'in avukatının konuşmasından sonra Yıldırım savunmasına devam etti. Yıldırım sinirli bir ses tonu ile savunmasına devam ederken, "Herkes ne kadar namusluymuş. Ben herkesin ne olduğunu biliyorum ama konuşmuyorum" ifadelerini kulandı

Trabzonspor'un içerisine MHP, CHP ve AK Parti'nin soktuğunu iddia eden Yıldırım, "Şimdide 'kupayı istiyoruz' diyorlar" dedi.

Haksız kazanç kazanmaktan yargılandığını anlatan Yıldırım, "10 aydır yatıyoruz. Her gün hakkımızda bir sürü şey yazılıyor. Meğer herkes ne kadar temizmiş, ben herkesin ne olduğunu biliyorum ama konuşmuyorum" diye konuştu.

Yıldırım'ın bu sözleri üzerine duruşma salonunda tartışmalar yaşandı. Aziz Yıldırım ve Sadri Şener'in avukatı arasında yaşanan tartışma üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, Yıldırım'ı uyardı.

Daha sonra savunmasını sürdüren Aziz Yıldırım, "Bu iddianame çöpe gidecek bir iddianame. Bu dava çok önemli bir dava. Sizin için değilse de bizim için çok önemli bir dava. Bizi hapiste tutmak ve Fenerbahçe'yi ele geçirme operasyonu olarak bir iddianame hazırlanmıştır. Bu gerçek bir iddianame değildir" dedi