Çocuk Yuvasındaki Öğrenciler Çevrelerini Tanıma Turuna Çıktı

Amasya Belediye Çocuk Yuvası, öğrencilerine çevrelerini tanıma amacıyla gezi düzenledi.

Çocuk Yuvasındaki Öğrenciler Çevrelerini Tanıma Turuna Çıktı
Bu yılki 48. Kütüphaneler Haftası münasebetiyle, Belediye Çocuk Yuvası öğrencilerine, Amasya Bayezid İl Halk Kütüphanesi'ne ziyarette bulundu.

Çocuk Yuvası Müdiresi Emine Dabak ve öğretmenleri eşliğinde tarihi bina II. Beyazıt Külliyesi içerisinde bulunan İl Kütüphanesinde ilgililerden bilgi aldı. İlk defa kütüphaneyi gezme ve bilgi alma heyecanını yaşayan minikler çevrelerindeki resim, obje ve kitapları ilgi ile seyretti. Yaşları 3 ile 5 arasındaki 35 çocukla Amasya Bayezid İl Halk Kütüphanesi'ni ziyaret eden Belediye Çocuk Yuvası Müdiresi Emine Dabak, “Önceki yıllarda olduğu gibi öğrencilerimizin Amasya’yı yakından tanımalarını istiyoruz.” dedi.

Öğrencileri müze ve benzeri mekânlara götürdüklerini, önemli gün ve haftalarda da kurum ve kuruluşları ziyaret edeceklerini belirten Dabak, “En kıymetli varlığımız, kanımızdan canımızdan yaratılan, ümidimiz ve istikbalimiz olan çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek, bizlerin asli görevidir. Meseleye bu açıdan baktığımızda, geleceğimiz olan bu çocukları, tarihi ve kültürü ile barışık bir şekilde yetiştirmek için elimizden gelen bütün imkânları seferber etmeliyiz. Hepimiz biliyoruz ki ağaç yaşken eğilir, bizler miniklerimiz, bu yaşlarından itibaren kitaplara, kültürüne, gelenek göreneklerine aşina etmez isek, ileri yaşlarda çocuklarımızın bu tür konulara eğilimi daha zor oluyor.” şeklinde konuştu .