Denizli'de Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvasında Kalan Çocuklar Adına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Denizli'de, yetiştirme yurdu ve çocuk yuvasında kalan çocuklar adına başlatılan ''14 bin çocuk 14 bin fidan'' projesi kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı arasında imzalanan ''Korunma ve Bakım Altındaki Çocuklar Adına Hatıra Ormanı Oluşturulmasına İlişkin Protokol'' çerçevesinde Honaz ilçesine bağlı Ovacık köyünde ağaç dikme töreni düzenlendi.

Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu yetiştirme yurdu ve çocuk yuvasında kalan çocuklar, huzur evinde kalan yaşlıların katıldığı törende İğdealanı mevkinde oluşturulan 8 hektarlık alana fidan dikimi gerçekleştirildi.

Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, törende yaptığı konuşmada, Denizli'nin yeşil alan bakımından Türkiye sıralamasında iyi durumda olduğunu, kentin yüzde 45'inin orman alanı olduğunu ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın da ağaç dikmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, ''Nasıl ki toprak su ile karşılaştığı zaman bir sevgili oluyorsa, toprağı fidanla buluşturmak da sevgilinin buluşmasıdır. Artık benim kurumumdaki çocuklarımın, gençlerimin de dikili ağaçları olacak. İnşallah bu ağaçlar büyüdükçe çocukların, gençlerin idealleri de büyüyecek'' diye konuştu.

Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat ise Denizli Yetiştirme Yurdu Hatıra Ormanı'na fıstık çamı, badem, sedir, incir, kayısı, dut, ıhlamur, defne ve dişbudak ağacı dikileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından, yetiştirme yurdu ve çocuk yuvasında kalan çocuklar ile huzurevi sakinleri alana 600 fidan dikti .