Kastamonu Taşköprü’de İmamhatipler Arası 'hafızlık ve Ezan Okuma Tarışması' Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce organize edilen Kastamonu İmam Hatip Liseleriarası Hafızlık ve Ezan Okuma yarışması Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Kastamonu Taşköprü’de İmamhatipler Arası 'hafızlık ve Ezan Okuma Tarışması' Yapıldı
Programa Kastamonu Müftüsü Dursun Ali Şeker jüri başkanlığı yaptı. yarışmaya, hafızlık alanında 5, ezan okuma adalında ise 9 okulunun yarışmacıları katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Programa; Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, Taşköprü Müftüsü Salih Sezik, MHP Taşköprü İlçe Başkanı Mustafa Arabacı, daire amirleri, çok sayıda öretmen öğrenci ve vatandaş katıldı.

Hafızlık alanında yapılan yarışmada Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Çiftçi birinci, Devrekani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Adil Tuncay ikinci ve Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İsmail Demirkan üçüncü oldu. En iyi ezan okuma yarışmasında ise Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Vedat Turhanoğlu birinci, Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Eşref Kızılkaya ikinci ve Devrekani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeref Küllüoğlu da üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere Taşköprü Belediyesi ve Taşköprü Müftülüğü'nce çeşitli hediyeler verildi.

Birinci olan öğrencilerin, Kastamonu'yu bölge düzenlenecek olan yarışmalarında temsil edeceği öğrenildi .