Atatürk Üniversitesi Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastanelerinin Müşteri Memnuniyeti Belgelendi

Mayıs ayında Mutfaklarında ve TPN Ünitesinde TS-EN-ISO 22000 Gıda Güvenliği, 2011 Kasım Ayında da TS-EN-ISO 9001 Kalite, TS-EN-ISO 14001 Çevre, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemlerinden belge alan Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri, Müşteri Şikâyetleri Yönetiminde Uluslararası Standart kabul edilen ISO 10002: 2004 Müşteri Şikâyetleri Yönetim Sisteminde belge almaya hak kazandı.

Atatürk Üniversitesi Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastanelerinin Müşteri Memnuniyeti Belgelendi
28 Şubat – 2 Mart 2012 tarihleri arasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan denetimin sonucunu uzman denetçi Dr. Lütfi Öksüz Cuma günü yapılan kapanış toplantısında açıkladı.Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından 2004 yılında yayınlanan ISO 10002:2004 Standartları Kapsamında Müşteri Şikâyetleri Yönetim Sisteminde alınan belge, şikâyetler alındıktan sonra bu şikâyetlerin kaydedilmesi, ele alınması, çözümlenmesi ve kurulan bu sistemin sürekliliğinin sağlanması süreçlerini kapsıyor.Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastaneleri Kalite ve Yönetim Sistemleri Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Atasoy, hastanelerde yürütülen hizmetlerin temelinde müşteri odaklılık ilkesinin temel alınmasının önemli olduğunu vurguladı. Atasoy, hasta ve yakınlarının şikâyet, istek ve önerilerinin adil ve tarafsız olarak gizlilik ilkesi içerisinde değerlendirileceğini ifade etti.

Müşteri Şikâyetleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Yıldırım ise, sistemin kurulmasında hasta ve yakınlarının şikâyetlerini en kısa sürede çözümleyerek memnuniyeti sürekli artırmayı amaçladıklarını ifade etti.Kalite ve Yönetim Sistemleri Temsilcisi Doç. Dr. Adem Dursun, her alanda olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de rekabetin giderek kendisini hissettirmeye başladığını söyledi. Çalışanlarının ve müşterilerinin beklentilerini algılayabilen ve zamanında cevap verebilen hastanelerin, rekabet güçlerini sürekli artırabileceklerini belirtti. Dursun, kurumlarda sadece sistem kurmanın yeterli olmayacağını, kurulan sistemlerin etkin olarak uygulanması gerektiğini söyledi.Atatürk Üniversitesi Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri 'nin belgelendirme ve akreditasyon projesi kapsamında 2012 yılında ISO 27001 Standardı kapsamında Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi 'nin Belgelendirilmesi, ISO/IEC 15189 Standardı kapsamında Tıbbi Test Laboratuarlarının ve ISO/IEC 17025 Standardı kapsamında Kalibrasyon Laboratuarının Akreditasyonu yer alıyor.Proje tamamlandığında Atatürk Üniversitesi Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri Türkiye 'de 8 belgeye sahip olan tek hastane olacak.Kalite ve Yönetim Sistemleri Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Atasoy, Müşteri Şikayetleri Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Yıldırım, Kalite ve Yönetim Sistemleri Temsilcisi Doç. Dr. Adem Dursun çalışmada emeği geçen akademisyenler ve hastane çalışanları ile KADEM Yönetim Danışmanlığı firması yetkilisi Sami Öztürk ve Uzman Denetçi Dr. Lütfi Öksüz 'e teşekkür etti.
Kaynak: İHA