Vali Mutlu: Nevruzun Tadını Kaçırmak İsteyenlere Fırsat Vermeyiz

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Nevruz Bayramı'nı 18 Marta'ta kutlamak isteyenlerinin amacının tahrik olduğun söyledi.

Vali Mutlu: Nevruzun Tadını Kaçırmak İsteyenlere Fırsat Vermeyiz
Barışa, dostluğa, kardeşliğe ve nevruz gününe uygun hareket edilmediğini belirten Hüseyin Avni Mutlu, 'Nevruzun tadını kaçırmak isteyenlere bu fırsatı vermeyiz. ' dedi.

İstanbul Valiliği, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle, Edirnekapı Şehitliğinde bir tören düzenlendi. Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, izin verilmemesine rağmen Kazlıçeşme Meydanı'na girmek isteyen grupların eylemlerini değerlendirdi. Mutlu, 'Biz 21 Mart'ın Nevruz Bayramı olduğunu ve bu kutlamaların da 21 Mart günü yapılmasını, özellikle ifade ettik. 21 Mart önemli bir gün. Nevruz, hakikaten de gönüllerde baharın müjdecisi olan çok özel günlerden birisi. Ve hepimizin bahar günüdür. Bu günün, herkesen kardeşliğine, sevgiye, barışa, dostluğa vesile olmasını yürekten temin ettik. Bu konu ile ilgili çağrılarımızı yaptık. Yasal kutlamaların, izin verdiğimiz tarih olan 21 Mart'ta yani nevruzun gerçek gününde kutlanması gerektiğini belirttik ve Türkiye genelinde de böyle kutlanacak. ' diye konuştu.

Nevruzu, özellikle 18 Mart'ta kutlamak isteyenler bulunduğunu da dile getiren Vali Mutlu, 'Açıkça ifade ediyorum. Nevruzu nevruz tadında değil, barış tadında, bayram tadında değil, tahrik ve provakasyon şeklinde kutlamak isteyenlere fırsat vermeyeceğimizi de ifade ettik. ' ifadesini kullandı.

Bugün güvenlik güçlerinin, bu konuyla ilgili İstanbul'da müteyakkız hareket ettiklerini ifade eden Vali Mutlu, güvenlik güçlerinin dün geceden itibaren gerekli tedbirleri aldıklarını, bu tedbirler ile kontrollerin 21 Mart tarihine kadar yoğun bir şekilde sürdüreceklerini kaydetti. Bütün arzu ve temennilerinin, Türkiye'nin 74 milyon evladının huzur içerisinde ve bayram tadında nevruzu geçirmesi olduğunu belirten Vali Mutlu, 'Bu bizim kardeşliğimize dostluğumuza vesile olsun ama bir takım provakasyonlara da fırsat vermeyeceğiz. Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. ' şeklinde konuştu.

Bazı yollarda tedbirler alındığını belirten Vali Mutlu, 'Tabii gelen bilgiler, maalesef muhtelif yerlerde bu tür şeyleri yapmaya gayret edeceklerdir. Tabii ki biz müteyakkız olacağız. Arzu ediyoruz ki hiçbir sıkıntı yaşanmadan geçirilsin. 21 Mart nevruz gününde de bu bayram kutlansın. Ama nevruzu gününde değil de farklı günlerde kutlayacağız şeklindeki bir inatlaşmanın, nevruz arzusundan kaynaklanmadığını, bu tahrik amacıyla kullanıldığını, ülkemizin barışına, dostluğuna, kardeşliğine ve nevruz gününe yani bayram gününe uygun hareket edilmediğinin de çok açık bir teyididir. ' dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, konuşmasının şöyle tamamladı: 'Nevruz bir bayramdır. hepimizin bahar bayramıdır. Bütün millet, Anadolu'nun her yerinde nevruzu kutlar, kırlara çıkar, bu bayram sevincini yaşar, Bahar coşkusunu yaşar. Bu coşkuyu farklılarştıran insanlarımız arasında kine, nefrete bölünmeye farklı amaçlara hizmet etmeye hizmet edecek hale getirenlere nevruzun tadını kaçırmak isteyenlere bu fırsatı vermeyiz. '