Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla reklam panolarına Türkçe ve Kürtçe afişler asıldı

Van'da Çanakkale Zaferi'nin 97.yıl dönümü dolayısıyla reklam panolarına Türkçe ve Kürtçe afişler asıldı.

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, maktır. Bu 18 Mart'ta bir kere daha bizi istemeyenlere sevmeyenlere ve aramıza nifak çıkartmak isteyenlere ifade edildi.'' Çanakkale Valiliği Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş, Çanakkale Zaferi'nin 97'nci yıl dönümü münasebetiyle 12 il için Türkçe, Kürtçe ve Arapça afişler hazırladıklarını ve valilikleri aracılığıyla afişleri reklam panolarına asılmasını sağladıklarını vurguladı.

''Çanakkale savaşları Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir yere sahip'' diyen Akkuş, şöyle devam etti: ''Biz bunu Çanakkalede her yıl 18 Mart tarihinde Çanakkale ve Gelibolu yarımadasında düzenlenen törenlerle kutluyoruz. Bu törenlerimize Türkiye'nin değişik illerinden vatandaşlarımızda katılıyor. Ancak bu törenlere gelemeyen pek çok vatandaşımızda oluyor. Bu billbordlar sayesinde Çanakkale destanını ve heyecanını onlarında yaşamasını istedik. Gelibolu yarımadasındaki şehitlikler gezildiğinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen Türkü ile Kürdü ile Çerkezi ile Arabı ile Lazı ile bu mücadelenin sergilendiği mezar taşlarından okunabilir. Van'dan Diyarbakır'dan Edirne'den Musul'dan pek çok insanın yakını burada yatıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında bu insanların emeği ve desteği oldu. Bu ruhu canlı tutmak adına bu yıl böyle bir çalışma yaptık.''

-''Bunları örnek almamız lazım''-

Lise son sınıf öğrencisi Hicran Alim, ''Burada yüreklerin bir olduğu Kürt-Türk ayrımının olmadığı bir toplumda yaşadığımız gösteriyor. Atalarımız babalarımız dedeleri olmasaydı, biz belkide şu an burada olmazdık. İyi ki varlar Allah rahmet eylesin'' dedi. Lokanta işletmecisi Ömer Bedir, ''O gün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberlik içinde birbirimize saygı ve sevgi göstermemiz lazım. Bu afişte bulunan insanlarımı örnek almamız lazım. Onlar ne için savaşıp çatışıp şehit düşmüşler kendi dinleri kendi toprakları için savaşmışlar. Ama bugün kalkıp birbirimizi öldürmekle birlik beraber olamayız. Bunları örnek almamız lazım'' diye konuştu.
Kaynak: AA