Tayland’daki Sürat Festivali’ne Türkler Otogaz Sistemleri İle Katıldı

Tayland'ın Bang Saen şehrinde düzenlenen Sürat Festivali'nde Türk otogaz firması Atiker de boy gösterdi.

Tayland’daki Sürat Festivali’ne Türkler Otogaz Sistemleri İle Katıldı
Tayland'ın başkenti Bangkok'a 70 kilometre mesafedeki Bang Saen şehrinde bu yıl beşincisi düzenlenen Sürat Festivali yoğun ilgi gördü. Bu yıl 1-5 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleşen festivalde şehir merkezindeki 3,7 kilometre uzunluğundaki caddenin yeniden dizayn edilmesiyle elde edilen pistte yapılan gösteri ve yarışları izlemek için gelen turistler hıza ve otomobillere doydu. 50 binin üzerinde turistin izlemeye geldiği ''Uzakdoğu'nun Monaco'su'' lakaplı organizasyonda gösterilerin yanı sıra 1500 ve 2000 cc kategorilerinde modifiye araba yarışları ile pikap, motosiklet ve drift yarışları da yapıldı. Sadece kadın sürücülerin piste çıktığı ''Toyota Lady'' yarışında direksiyon sallayan kadınlar, erkeklere araba kullanmasını öğretir gibiydi.

Festivalde Tayland'da faaliyet gösteren Türk otogaz firması Atiker de boy gösterdi. Modifiye ettikleri bir Nissan Fairlayd 350 Z ile stand açan Atiker, kullanıcılar arasında yaygınlaşan ''LPG performansı etkiler'' algısına karşı çıktı.

Cihan ' a konuşan Atiker Tayland Genel Müdürü Özkan Sarıkaya, Tayland pazarına yaklaşık bir yıl önce adım attıklarını ve bu kısa sürede en başarılı 5 firma arasına girdiklerini söyledi. Hedeflerinin 2012 sonunda ilk üçe girmek olduğunu ifade eden Sarıkaya, ''Tayland'da Türk ürünlerinin kalite algısı üst seviyede. Biz de Atiker olarak yüksek kaliteli ürünlerimizi Tayland tüketicisiyle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.'' dedi.

Benzin fiyatlarının Türkiye'nin yaklaşık yarısı olduğu Tayland'da otogazın litresi de Türkiye fiyatlarının beşte biri civarında. 65 milyon nüfuslu ülkede her bin kişiye 96 otomobil düşüyor. Ülkede 785 bin civarı LPG ' li ve 270 bin civarı CNG ' li araç bulunuyor ve bu rakam her geçen gün artıyor.