Küçükçekmece'de Kosova Cumhuriyeti'nin 4. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Kosova Cumhuriyeti'nin 4. kuruluş yıl dönümü, Küçükçekmece Nikah Dairesi'nde düzenlenen coşkulu bir programla kutlandı.

Küçükçekmece'de Kosova Cumhuriyeti'nin 4. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
Küçükçekmece Belediyesi ve Arnavut Kardeşliği Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği programa; Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve başkan yardımcılarının yanı sıra İstanbul milletvekillerinden Gülay Dalyan, Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca ile Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Ermal Muca, Kosova Temsilcisi Fatmir Bayrami ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Kosova'nın yerel sanatçılarının da sahne aldığı gecede, salonu dolduran yüzlerce göçmen vatandaş bağımsızlığın 4. yılınıcoşkuyla kutlayarak adeta tüm dünyaya kardeşlik mesajı verdi.

Kutlama programına ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay Türkiye ve Kosova'nın kardeşliğine dikkat çekerek, 'İnşallah daha nice yıllar Kosova'nın bağımsızlığını hep birlikte kutlayacağız. Yaşasın Kosova Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ve yaşasın kardeşlerin birliği. Bizler öylesine kardeşiz ki, et ve tırnak gibi birbirimizden ayrılamayız. Bu birliktelikte lider ülke Türkiye, lider ülke Kosova ortaya çıkıyor. Bu ülkelerin birlikteliğinde muhabbet, samimiyet, dostluk vardır.Zulüm ve esaret yoktur. İnanıyorum ki bu dostluk tüm dünya ülkelerine örnek olacaktır ' diye konuştu

Bundan sonraki yıllarda da Küçükçekmece'nin Kosova'nın bağımsızlık programlarına ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Yeniay, 'Bu salonlar bizlere yetmiyor ' diyerek, göçmen vatandaşlardan Kosova'nın 5. bağımsızlık yılını 40 bin kişiyle Küçükçekmece Arena'da kutlamayı dilediklerini ifade etti. 'NİCE SENELERE KOSOVA ' AKP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Gülay Dalyan ise, Kosova'nın verdiği bağımsızlık mücadelesinden örnekler vererek, 'Bizler, her türlü zorluğa rağmen, yine Türk, Kosova ve Arnavut bayrağı altındayız. Bugün kim ne derse desin, aynı çatı altında hep beraberiz çünkü biz Osmanlı'nın torunlarıyız. Çünkü biz İstiklal Savaşı cephelerinde savaşan dedelerimizin, ninelerimizin, Atatürk'ün, Mehmet Akif Ersoy'un torunlarıyız. Çok şükür o günlerden bugünlere geldik. Bu programa vesile olan bizlerin damadı,Küçükçekmece'nin gerçek çalışanı Başkan Aziz Yeniay'a teşekkür ederim. Bizlere ne mutlu, bugünleri yaşıyoruz. Kosova'ya nice yıllar, barış ve güzellik diliyorum ' diye konuştu.

Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Ermal Muca, 'Kendimizi evimizde gibi hissetmiş olduğumuz Türkiye'de dünyaca ünlü İstanbul'un Küçükçekmece'sinde bu programı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kosova'nın 4., Arnavutluğun 100. bağımsızlık yılında Türkiye'nin liderlik konumunun bulunduğu bugünlerde, kardeşlik duyguları içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz ' diyerek Başkan Aziz Yeniay'a teşekkür etti. 'ARENA'YA HAZIRLANIYORUZ ' Arnavut Kardeşliği Derneği Küçükçekmece Şube Başkan Yardımcısı Rasim Cankurtaran ve Trakya- Rumeli Balkan Gönülbirliği Derneği Başkanı Gökhan Aygün ise, Kosova'nın bağımsızlığının 5. yılı kutlamaları için Küçükçekmece Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Küçükçekmece Arena'ya hazırlandıklarını dile getirerek, Başkan Yeniay'ı bu önemli çalışmasından dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından konuklara protokol üyeleri tarafından plaket, sanatçılara ise çini tabak hediye edildi.

Programda Bursa Namık Kemal Halk Oyunları Ekibi'nin Kosova yöresine ait halk oyunu yüzlerce katılımcı tarafından ilgiyle izlendi.

Başkan Aziz Yeniay'a katkılarından dolayı plaket takdim edilen programın ilerleyen saatlerinde, yerel sanatçılar Rumelili Gültekin, Aziz Murati, Drita Musliu ve Kosova'nın sanat yaşamında 37. yılını dolduran usta sanatçısı Shukerte Fejza, söyledikleri şarkılarıyla hemşehrilerine coşku ve eğlence dolu bir kutlama yaşattı. Göçmen vatandaşlar şarkılara yöresel oyunları ve alkışlarıyla eşlik ederken, program renkli görüntülere sahne oldu. Küçükçekmece Nikah Sarayı'nı ise program boyunca kardeşliğin simgesiolarak Türk ve Arnavut bayrakları süsledi.
Kaynak: İHA