Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı Mültecileri Ziyaret Etti

Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Hayat Ağacı Derneği yöneticileri ile birlikte Yuvam Otel'de kalan mülteci aileleri ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı Mültecileri Ziyaret Etti
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ziyarette yaptığı konuşmada, mağdur vatandaşlara gıda, yakacak ve ev eşyası desteği verdiklerini belirterek, 'Heyetle birlikte oteli gezdik. Burada ihtiyaç sahibi ve mülteci aileler kalıyor. İsteriz ki, daha sağlıklı, daha güzel ortamlarda yaşasınlar ama bugünkü imkanlar bu şekilde. Burada barınmalarını, ısınmalarını, günlük yiyecek ihtiyaçlarını sağlamış bulunmaktayız. Bu yıl dünya genelinde çok ağır bir kış yaşanıyor.

Avrupa ülkelerinde yüzlerle ifade edilen sokakta donarak ölümler var. Biz Sivas Belediyesi olarak ilimizde yaşayan tüm mağdur hemşerilerimize hem gıda, hem yakacak, hem de ev eşyası desteği veriyoruz. Bununla birlikte günlük sıcak yemek desteği de sağlıyoruz ' dedi.

Sivas'ta 102 mültecinin bulunduğunu kaydeden Avcı, 'Bunlardan bir kısmı evlere yerleştirildi. Burada kalanlarda emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor. İlimizde kalacak olanlar işlemler tamamlanana kadar otelde kalacaklar, işlemler tamamlandığında evlerine geçecekler. Bu aşamada da biz Sivas Belediyesi olarak sosyal sorumluluk çalışmalarımız neticesinde bu evlerin ev eşyalarını vereceğiz. Yani elimizden geldiği kadar Sivaslı hemşerilerimizin bize vermiş oldukları ikinci el eşyalarını kanepe, koltuk, beyaz eşya gibi malzemeleri bu insanların evlerine veriyoruz ' ifadelerini kullandı. Avcı, 'Şuana kadar yaklaşık 80 ailenin ev ihtiyacını 3 ay içerisinde karşıladık. Ancak bizim depolarımızda da malzeme sıkıntısı oluşmaya başladı. Durumu iyi olan ve kullanılabilir ev eşyası bulunan ve aynı zamanda hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız varsa koltuk, kanepe buzdolabı çamaşır makinesi benzerini bağışlamaları için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün Hayat Ağacı Derneği'ne telefon etmeleri yeterli. Bizim arkadaşlarımız gidiyor, hayır etmek isteyen ailenin evinden alıyor, hayra ihtiyacı olan ailenin evine de götürüp teslim ediyorlar. Soğuk günlerde ihtiyaç sahiplerinin de evlerinin ısınması için buna ihtiyaç var. Şu ana kadar yaptığımız yardımlarda bu şekilde gerçekleşiyor ' dedi.İl Yabancılar Kurulu Başkanı Murat Altunhan ise, Sivas'a Van'dan ve Türkiye'nin diğer illerinden yabancıların gönderildiğini kaydederek, 'Van ilinde yaşanan deprem sonrasında ilimize Van'dan ve Türkiye'nin diğer illerinden Birleşmiş Milletler aracılığıyla yabancılar gönderildi. Biz Yuvam Otel'de kalmalarını sağlıyoruz. Depremden bu yana yaklaşık 120 aile burada kaldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanıp ev tutuncaya kadar burada kalıyorlar. Daha sonra valiliğin emirleriyle ilimizde komisyon kuruldu. Belediyemiz, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ve diğer sosyal yardım kuruluşlarıyla bir ev tutup giden ailelere yardımda bulunuyor. Bu güne kadar 80 aile için Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla 190 tona yakın kömür yardımında bulunuldu. 40 adet soba ve parasal yardımda da bulunuldu ' diye konuştu.
Kaynak: İHA