Ferzende İdiz'in İkinci Kitabı Çıktı

Hakkari Üniversitesi'nde Din Kültürü Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ferzende İdiz'in Cilâü'l - Kulûb Zikrullah isimli ikinci kitabı çıktı.

Ferzende İdiz'in İkinci Kitabı Çıktı
Van'ın Gevaş ilçesinde bir dönem öğretmenlik ve idarecilik yapan Ferzende İdiz, ardından atandığı Hakkari Üniversitesi'nde Din Kültürü Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görevini sürdürüyor.

Bir çok alanda çeşitli çalışmalar ve araştırmalar yapan İdiz'in ilk kitabı 'Ömer Fani Efendinin Hayatı ' büyük ilgi görmüştü. Daha sonra 'Cilâü'l - Kulûb Zikrullah' adlı kitapla okuyucularına yeniden merhaba diyen İdiz, İbrahim Hakkı Erzurum-i (k.s) ait olan kitapta, aşkların en güzeli Allah aşkına talip insanlarınyapması gereken on esası anlatıyor. Kitapla ilgili bazı bilgiler veren İdiz, ''Ben bir gizli hazineydim, bilinmeyi istedim' ' hadis-i kutsisine mazhar olmak isteyen kulların en büyük arzusu Allah'ı her yönüyle tanımaktır. Bu eserde Yüce Allah'ın kendisine yaklaşmak isteyen kulları için on esas belirtilmiştir. Eserin orijinali Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'ne (k.s) aittir ' dedi.
Kaynak: İHA