Dükkanının Önüne Koyduğu Kapak Kumbarasıyla, Ayda 3 Tekerlekli Sandalye Alıyor

Eskişehir’de bir esnafın, dükkânının önüne koyduğu kapak kumbarası adeta dolup taşıyor.

Dükkanının Önüne Koyduğu Kapak Kumbarasıyla, Ayda 3 Tekerlekli Sandalye Alıyor
Yaklaşık bir yıl önce koyulan ve toplamda 25 kilo plastik kapak alabilme kapasitesi olan kutu, ilk zamanlar ayda bir dolarken son günlerde her gün doluyor. 10 günde bir tekerlekli sandalye alacak kadar kapak toplanan kutu sayesinde Türkiye Sakatlar Derneği ' nin ' 250 kiloya bir tekerlekli sandalye ' kampanyasına ayda 3 sandalye kazandırılıyor.
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Asarcıklı Caddesi ' nde bulunan bir tül perde dükkanı, bugünlerde sattığı ürünlerle değil, hizmet ettiği kampanya ile konuşuluyor.

Eskişehir ' in en işlek caddelerinin birinde yer alan dükkân, kapısında bulunan 25 kiloluk plastik kapak toplama kutusu ile bugünlerde vatandaşların en uğrak yeri haline geldi. Dükkanın sahibi ve aynı zamanda Mihallıççık Gün Sazak İlçe Hastanesi ' nde doktor olan Mustafa Yurtsever, çalıştığı hastanede bir hemşirenin ' Sakatlar Derneği plastik kapak topluyor ' demesi ile projeye ilgi duydu. Daha sonra Sakatlar Derneği ile irtibata geçen Yurtsever, 250 kilo plastik kapağa bir tekerlekli sandalye verildiğini öğrendi. Dükkânının Eskişehir ' in en işlek caddelerinden birinde yer almasını fırsata çeviren Yurtsever, camdan bir kap yaptırarak dükkânın önüne koydu. Üzerine de Sakatlar Derneği ' nin kampanya ile ilgili afişini astı. Caddeden geçen insanların kampanyayı gördüklerinde ' Burada kapak toplanıyormuş. Bizde getirelim. ' dediklerini duyan Yurtsever, ilk başladıklarında 25 kilo alan cam kabı bir ayda anca doldurabildiklerini ifade etti.

VATANDAŞLARIMIZ ARTIK ABONE OLDU
Halkın zamanla plastik kapak toplama duyarlılığının arttığını belirten Yurtsever, son zamanlarda toplama kabının hiç boş durmadığını ve insanların poşetlerle getirip bıraktığını söyledi. ' Her gün bu mahalleden bu caddeden içtiği bir su şişesi bitmek üzereyse onu kapağını kutuya atandan tutun kutuya torba torba atan abonelerimiz bile var. Vatandaşlarımız bu konularda oldukça duyarlı.” diyen Yurtsever, böyle bir kampanyaya aracı olduklarından dolayı oldukça mutlu olduklarını söyledi.
Kampanyanın ilk günlerinde ayda bir toplanan kutuyu artık her gün doldurduklarını belirten Yurtsever, ' 250 kiloya tekerlekli sandalye verildiğine göre, 10 günde bir tekerlekli sandalye alabiliyoruz. ' dedi. Sakatlar Derneği yetkililerinin haftada iki kez arabayla gelerek toplanan plastik kapakları götürdüklerini söylen Yurtsever, kutunun gece gündüz 24 saat dükkânın önünde olduğunu ve vatandaşların mesai saatleri dışında da topladıkları kapakları bıraktıklarını söyledi.

Vatandaşlar da yapılan uygulamadan oldukça memnun olduklarını söyledi. Evlerinde biriktirdikleri plastik kapakları çöpe atmadıklarını belirten vatandaşlar, günün herhangi bir saatinde dükkanın önünde bulunan kutuya söz konusu kapakları attıklarını ifade etti. Kampanyanın Eskişehir ' deki diğer esnaflara da örnek olması gerektiğini belirten vatandaşlar, her ay el birliği ile 3 engelliye tekerlekli sandalye kazandıran kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

ESKİŞEHİR ' DE 52 ENGELLİ SANDALYESİNE KAVUŞTU
Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Cafer Eşen ise Mustafa Yurtsever ' e kampanyaya verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. Kampanyayı sonuna kadar desteklediklerini belirten Eşen, Yurtsever ' inde destek olduğu kampanya sayesinde Eskişehir ' de toplanan mavi kapaklarla 52 tekerlekli sandalye aldıklarını belirtti. Bu kampanyanın engelli bireylerin hayata tutunmaları için önemli olduğunun altını çizen Eşen, gösterilen duyarlılık sayesinde engellilerin yüzünü güldüren herkese teşekkür etti.