Kuşadası Belediyesi’ne Kültürel Mirası Koruma Ödülü

Kuşadası Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği tarafından Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, başarı ödülü verildi.

Kuşadası Belediyesi’ne Kültürel Mirası Koruma Ödülü
Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2011 “Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sergisi ve ödül törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Yarışmada, Kuşadası Belediyesi’ne Tarihi Kentler Birliği tarafından Kaleiçi bölgesinde yer alan Kent Surları ve Burç Projesi nedeniyle tarihi ve kültürel mirasın korunmasında süreklilik gösteren çalışmalarından dolayı başarı ödülü verildi.

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlerin korunmasına büyük önem verdiklerini ve bu yönde önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, aldıkları ödülün bu anlamda büyük önem taşıdığını söyledi.

Geçen ay Antalya’da düzenlenen fuarda Kuşadası Belediyesi tarafından açılan stantta belediye tarafından bugüne kadar kültürel varlıkların korunmasına yönelik yapılan ve yapılacak çalışmaların açıklama ve tanıtım panolarıyla sergilendiğini kaydeden Başkan Altungün, Çalıkuşu Evi restorasyonu, Efe Suphi Evi rekonstrüksiyonu, İbramaki Sanat Evi rekonstrüksiyonu, Kale İçi Sokakları Sağlıklaştırma uygulamaları, Güvercinada rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri, Su Kemeri projesi, Sakızdede türbesi restorasyon projesi, Kegev Yapısı restorasyon çalışmaları, Kadı kalesi kazısı, Adalızade mezarlığı envanter çalışması, Yıldırım Caddesi, Aslanlar Caddesi, Anıt Sokak ve aradaki tüm yolları ile Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarına dik inen meyilli yolların Sokak Sağlıklaştırma projelerinin hazırlanması ile yapılacak çalışmaların Kuşadası’nda tarihi ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayan Kuşadası Belediyesi’nin önemli projeleri olduğuna dikkati çekti .
Kaynak: İHA