Hanefi Avcı’nın Sağ Kolu Disiplinsizlik Nedeniyle Meslekten İhraç Edildi

İzmir polisi tarafından geçen yıl düzenlenen 'Kaçak cep telefonu, dinleme cihazı' ticareti yapanlara yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın eski polis müdürü Mehmet Arslan'ın meslekten ihraç edildiği öğrenildi.

Operasyon sonrası hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle açığa alınan Arslan'ın, hakkındaki bu soruşturmanın sonuçlandığı ve 'disiplinsizlik' nedeniyle meslekten ihraç edilmesine karar verildiği kaydedildi. Arslan hakkındaki kararın çalışma yeri olan Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi. Arslan, uzun süredir, operasyon nedeniyle açılan soruşturma nedeniyle açıkta bulunuyordu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce 'Kaçak cep telefonu ve dinleme cihazı ticareti' yapan çeteye yönelik geçtiğimiz yıl yapılan operasyonda, halen Silivri’de tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Edirne ve Eskişehir'de görev yaptığı dönemlerde Asayiş Şube Müdürlüğü görevlerini yapan Emniyet Müdürü Mehmet Arslan da gözaltına alındı. Arslan’ın rütbeli polis şeflerinin de katıldığı evindeki aramada kaçak cep telefonu ve gümrük kaçağı malzeme arandı. Eskişehir'deki lojmanında gözaltına alınan ve evindeki aramanın ardından İzmir'e götürülen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Arslan, burada çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak, Arslan yaşanan bu olayın ardından hakkındaki soruşturma nedeniyle Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından açığa alındı. Operasyon sonrası başlatılan soruşturma nedeniyle açığa alınan Arslan'ın, hakkındaki bu soruşturmanın sonuçlandığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu'nca 'disiplinsizlik' nedeniyle meslekten ihraç edilmesine karar verildiği öğrenildi. Arslan hakkındaki kararın Emniyet Genel Müdürlüğü'nce ilgili birimlere gönderildiği belirtildi.

Arslan, Hanefi Avcı’nın Edirne ve Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapmıştı. Avcı’nın tutuklanmasının ardından, Arslan’ın da tayini Giresun Emniyet Müdürlüğü emrine çıkmış, ancak Arslan’ın İdare Mahkemesi'ne başvurması üzerine, tekrar Eskişehir Emniyet Müdürlüğü emrine atanmıştı. ÇETE ÜYELERİYLE YAPTIĞI ŞİFRELİ KONUŞMALAR SAVCILIK DİNLEMESİNE TAKILMIŞ Çete operasyonunda gözaltına alınan Hanefi Avcı'nın sağ kolu olarak bilinen Arslan'ın hediye telefonlarla dinleme tuzağı kurduğu, çetenin organizatörü olduğu iddia ediliyor. Arslan, Eskişehir’de görev yaptığı sırada başta İzmir olmak üzere diğer illerdeki çete üyeleriyle yaptığı telefon konuşmalarının savcılık izniyle yapılan telefon dinlemelerine takıldığı kaydedildi. Arslan’ın, çete üyeleriyle yaptığı görüşmede tüm konuşmalarını şifreli yaptığı ve üyelere bu görüşmelerde talimatlar verdiği belirtildi. Arslan'ın yakından tanıdığı kişilere görüşmeleri kaydeden özel tasarımlı cep telefonları hediye ettiği ve şahısların konuşmalarını dinlediği öne sürüldü.

POLİSTEN KURTULMAK İÇİN BAŞKASININ ÜZERİNE KAYITLI HAT KULLANMIŞ Arslan'ın, polis teknik takibinden kurtulmak için kamuoyunda 'patates hat' denilen başkasının üzerine kayıtlı telefon numarası kullandığı, özel görüşmelerini burada gerçekleştirdiği iddia edildi. Örgütün organizatörlüğünü yaptığı anlaşılan Arslan'ın görüşmelerini gerçekleştirdiği tüm odalara frekans bozucu cihaz taktırdığı; başkalarının görüşmelerini deşifre etmek için ise belirlenen yerlere ortam dinleme cihazı ve “böcek” denilen gizli kamera taktırdığı öne sürüldü. Arslan'ın, yakından tanıdığı kişilere ise konuşmaları bilgisayar hafızasına kaydeden özel tasarımlı cep telefonu hediye ettiği ileri sürüldü. Arslan ile birlikte gözaltına alınan kardeşi F.A.'nın İstanbul'da Doğubank'ta dayanıklı tüketim malları satan iş yeri bulunduğu öğrenildi. Operasyonda, yurda kaçak yollarla sokulmuş 57 bin 641 adet cep telefonu, gizli dinleme ve kayıt cihazları, gizli kameralar ve bunları bulmaya yarayan cihazlarla tablet bilgisayarların da aralarında bulunduğu 108 bin 499 adet elektronik eşya ele geçirilmişti. Eşyaların değerinin 80 milyon lira olduğu belirlendi .