Yüksek Okul Öğrencileri Köy Okulu İçin Seferber Oldu

Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamındaki sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor.

Yüksek Okul Öğrencileri Köy Okulu İçin Seferber Oldu
Bir grup öğrenci de hazırladıkları proje ile Yeniköy’deki Cengiz Topel İlkokulu’nun eksiklerini gidermeye hazırlanıyor. Ödemiş-İzmir karayolu üzerindeki okul için önce yardım kampanyası yapan öğrenciler, bu kez kermes düzenleyerek halktan destek istedi. Ödemişli esnafların da ilgi gösterdiği kampanyada, okulun kütüphane ve badana gibi ihtiyaçlarını karşılayacak yardımı toplayan öğrenciler, düzenledikleri kermeste kendi hazırladıkları besin ürünlerini satışa sundular.

Gün boyunca köy okulu için destek bekleyen öğrenciler tüm ürünleri satmayı başardı. Öğretim görevlisi Esma Uğurlu’nun danışmanlığında gerçekleşen projeyle ilgili bilgi veren öğrencilerden Ecem Sıvacı, “Tüm öğrenci arkadaşlarımızla Ödemiş için güzel sosyal projeler hazırlamaya devam ediyoruz. Biz oluşturduğumuz grupla bir köy okulunun eksiklerini gidermek istedik. Bu kapsamda yardım kampanyası düzenledik. Elde ettiğimiz yardımlarla Yeniköy Cengiz Topel İlkokulu’na önce kütüphane kurup, sonra da okulun boya-badana işlerini yapacağız. Arkadaşlarımızla okul bahçesindeki spor sahalarını da düzenleyerek öğrenci kardeşlerimizin güzel bir ortamda eğitim almalarını sağlamak istiyoruz. Ödemiş esnafı da kampanyamıza güzel destekler verdi. Onlara da tek tek teşekkür ediyoruz. Bugün düzenlediğimiz kermesle hem halkımızın da bu güzel etkinliğe katılmasını hem de desteğin daha da artmasını hedefledik. Yardım kampanyasının tamamlanmasının ardından Yeniköy’e giderek orada da bir dizi etkinlik yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA