Ölümünden 7 Yıl Sonra Kemiklerine Ulaşılan Fatih Geçer'i Tasarlayarak Öldürmekle Suçlanan 2 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Yalova'da, ölümünden 7 yıl sonra kemiklerine ulaşılan kişiyi tasarlayarak öldürmekle suçlanan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, Fatih Geçer'i öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklar Erkut A. ve Hüseyin D. hazır bulundu. Fatih Geçer'in annesi Şengül ve babası Fethi Geçer ise duruşmaya müşteki olarak katıldı.

Sanık Erkut A. duruşmada verdiği ifadede, Fatih Geçer ile çocukluk arkadaşı olduklarını belirterek, ''Fatih Geçer ile çocukluğumuz beraber geçmiştir. Kendisiyle iyi ilişkiler içerisindeydik, birbirimizin işlerine çok yardımcı olurduk'' dedi.

Olayın 30 Ağustos 2005'te gerçekleştiğini anlatan Erkut A, diğer sanık Hüseyin D. ve öldürülen Fatih Geçer ile birlikte kendisinin kullandığı araç ile bir kişiye para vermek için Safran köyüne gittiklerini belirterek, olayın nasıl gerçekleştiğine yönelik iddialarını anlattı.

Mahkeme heyeti Başkanı Bekir Akkale, polise verdiği ifadeyle burada söylediklerinin çeliştiği gerekçesiyle sanık Erkut A'ya sorulan soruları tekrarladı. Sanık ise mahkemede verdiği ifadeyi yineledi.

Sanık Hüseyin D. de Erkut A'nın ifadelerinin tamamen yalan olduğunu ileri sürerek, ''Sadece havaya ateş etmek istiyordum, gayem buydu. Silah Erkut'un bana verdiği silahtı. O anda bana yumruk atma hamlesine geçti ben de tetiği çekerek kafasının arka kısmından vurdum. Bir el ateş ettim'' dedi.

Hüseyin D, polise verdiği ifadeyi de doğruladığını belirterek, ''Beyanımda belirttiğim 'ben eş cinselim' şeklindeki beyanım dışındakiler doğrudur, ancak ben eş cinselim şeklindeki beyanımı kabul etmiyorum, 'ben eş cinsel değilim' demiştim, tutanağa yanlış geçmiş'' diye konuştu.

Hüseyin D, 2006 yılında gerçekleşen anne oğul cinayetiyle ilgili ise ''Sanık Erkut benim Fatih'i öldürdüğümü bildiği için 2006 yılında gerçekleşen Sinan Yiğit'in ve annesinin öldürülmesi olayına beni bilerek götürmüştür. Olayın üzerime kalması için bizzat uğraşmıştır. Kendisi bu konuda beni de tehdit etmiştir'' diye konuştu.

Baba Fethi Geçer ise sanıkların, çocuğunu aradığı sırada kendini farklı yönlere sevk ettiklerini belirterek, ''Sanıklar çeşitli vesilelerle benimle beraber çocuğumu aradılar, ancak beni hep başka yönlere yönlendirdiler. Şehir dışına dahi yönlendirdiler, sanıklardan şikayetçiyim. Bunlar benim evime girip çıkan insanlardı. En ağır cezayı almalarını istiyorum'' dedi.

Daha sonra tanıkların dinlendiği duruşma, ertelendi.

-Olay-

Yalova'da 24 Ocak 2006 tarihinde işlenen Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit cinayetleri 6 yıl sonra aydınlatılmış, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin zanlıları olarak Erkut A. ve Hüseyin D'yi yakalamıştı.

Zanlıların emniyetteki ifadeleri sonrasında 2005 yılının ağustos ayından bu yana kayıp olan 1981 doğumlu Fatih Geçer'i de öldürdükleri ortaya çıkarılmıştı. Paşaköy'deki boş bir arazide bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumu'nda incelenmesi sonucu, kemiklerin Fatih Geçer'e ait olduğu belirlenmiş ve Geçer'in cenazesi ölümünden 7 yıl sonra 4 Kasım 2012'de toprağa verilmişti.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Haluk Yüksel

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA