Otomotivciler Garaj Temizliğine Başladı, İndirimler 12 Bin Lirayı Buluyor

Avrupa'da yaşanan kriz ve iç pazarda tüketimin daraltılması için alınan tedbirler yüzünden sıkıntılı bir sene geçiren otomotiv sektörü, yıl sonu kampanyalarına hız verdi.

Otomotivciler Garaj Temizliğine Başladı, İndirimler 12 Bin Lirayı Buluyor
Hemen hemen bütün kampanyalarda 'sıfır faiz' seçeneği ilk sırada yer alırken, peşin alımlarda ise 12 bin liraya varan indirimlerden faydalanmak mümkün. Şirketler, bu sayede yılın Son günlerinde 800 bin barajını aşarak, 2011 satış rakamını yakalamayı planlıyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte pek çok otomotiv şirketi, stokları boşaltmak için kolları sıvadı. Yeni modeller için garajlarda yer açmak isteyen şirketler, peş peşe yıl Sonu kampanyaları düzenlemeye başladı.

Cihan'ın derlediği verilere göre sektörün önemli oyuncularının düzenledikleri kampanyalar ve sundukları fırsatlar şöyle: BMW: Yeni modeli 316i’yi, Aralık ayı Sonuna kadar 2 bin Euro değerindeki Teknoloji ve Comfort paketi ile 39 bin 900 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuyor. Sınırlı sayıda bulunan MINI’ler için de yılSonuna kadar 9 bin TL’ye varan fiyat avantajı ile yarısı şimdi yarısı 1 sene Sonra ödeme fırsatı (kasko, bakım paketi ve masrafların da dahil edildiği kredi seçeneği Premium Finance işbirliği ile) seçeneği de sunuyor. Nissan: Aralık ayı kampanyası kapsamında 27 bin 500 TL’den başlayan Micra versiyonları için 12 bin TL krediye 6 ay, 45 bin 750 TL’den başlayan Qashqai versiyonları için 17 bin TL krediye 17 ay, 40 bin 600 TL’den başlayan Juke versiyonları için 12 bin TL krediye 12 ay boyunca yüzde 0 faiz uygulanıyor. Mercedes-Benz: B Serisi’nde yıl Sonu kampanyasında yüzde 0,92 faiz ve 950 TL' den başlayan aylık ödemenin yanında vade Sonunda toplu ödeme imkânı da sunuyor. Kampanya 1 yıllık ‘Yıldızım Kasko’ ve 1 yıl-15.000 km bakımını da kapsıyor. Kampanyada eşit aylık ödeme seçeneği ile 12-24-36 ve 48 ay vade seçenekleri de bulunuyor. Ford: Kampanyasında 24 ay 0 faizli 24 bin TL Ford Finans kredi desteğini sunuyor. İlave olarak takas desteği uygulanırken, peşin alımlarda modellere özel indirimler yapılıyor. Ford Focus 1.0 EcoBoost motorlu modeller hariç bütün binek, hafif ve orta ticari araçlarda 24 aylık vadede 24 bin TL için yüzde 0 faizli Ford Finans kredi desteği veriliyor. Ayrıca tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı üzerinden Fiesta ve C-MAX modellerinde 750 TL, Focus, Mondeo, Kuga, Transit Connect modellerinde bin 500 TL ve Ranger’da ise 2 bin 500 TL takas desteği sağlıyor. Araçlarını kredi kullanmadan alan müşteriler için binek ve hafif ticari araçlarda modellere özel peşin alım indirimleri de sunuluyor.Fiat: Ticari araçta peşin alımlarda 12 bin TL’yi aşkın indirimler sunuyor. ‘Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Bizden’ kampanyasının yanı sıra Koç Fiat kredi desteği de sağlanıyor. Aralık Sonuna kadar geçerli olan kampanya kapsamında 20 bin TL’ye kadar kredi kullanımlarında 30 aya varan vadeyle yüzde 0 faiz imkânı da sağlanıyor.