Gündem, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Amfisi'nde Bir Söyleşi Gerçekleştirdi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin davetlisi olarak Gaziantep'e gelen Gazeteci-Yazar Mehmet Gündem, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Amfisi'nde bir söyleşi gerçekleştirdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Amfisi'nde “Lüzumsuz Adamdan Lüzumsuz Konuşmalar” konulu söyleşiye Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanifi Aslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program, Prof. Dr. İbrahim Özdemir'in açılış konuşmasıyla başladı.

Rektör Özdemir; “Mehmet Gündem üniversite gençleri tarafından çok okunan, kitap dostu, sosyal bilimci olarak çalışmalar yapan bir yazar. Bizler, Gaziantep'in geleceği ve bilgi temelli bir toplum oluşturabilmek için işbirliğine önem veriyoruz. Bazı yazarlar vardır çok mütevazı olurlar onları keşfetmek gerekir. Bugünkü konuğumuz Sayın Mehmet Gündem de öyle bir yazar. Mehmet Gündem'in bugün aramızda olmasından çok mutluyum” dedi.

Gazeteci - Yazar Mehmet Gündem kendine has üslubuyla gerçekleştirdiği “Lüzumsuz Adamdan Lüzumsuz Konuşmalar" konulu söyleşide, 'Lüzumsuz Adam İshak Alaton' adlı kitabından 20 yıllık bir hikâyenin özetini anlattı.

Gazeteci - Yazar Mehmet Gündem, “Ne yaparsanız yapın, size huzur getiriyorsa onun içindeki her şey gerçektir. İnsan kendini çok fazla abartmamalı.” dedi.

Başından geçen bir olayı anlatan Mehmet Gündem, “Dünya sanki bizim etrafımızda dönüyor diye düşünüyorsunuz ama öyle olmadığını anlıyorsunuz. Aslında çok da lüzumlu değiliz, hayat bize lüzumlu olduğumuzu hatırlatıyor” şeklinde konuştu.

Seminerin ardından öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandıran Gündem, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde olmaktan mutluluk duyduğunu vurguladı. Gazeteci - Yazar Mehmet Gündem'in, öğrenciler ile fotoğraf çektirmesinin ardından plaket takdimi ve çiçek verilmesiyle program Son buldu .
Kaynak: İHA