Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yönetiminden Yıldırım’a Ziyaret

Uluslararası İçel Müzik Festivali’nin yeni Yönetim Kurulu üyeleri, İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ı ziyaret etti.

Uluslararası Mersin Müzik Festivali Yönetiminden Yıldırım’a Ziyaret
Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası İçel Müzik Festivali’nin yeni seçilen Yönetim Kurulu üyeleri Sanat Danışmanı Remzi Buharalı, Özay Öztürk, Ferda Er, Nuran Kurtuluş ve Dırahşan Bulut, Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım’ı ziyaret ederek, desteklerinin devamını istediler. Ziyarette konuşan Sanat Danışmanı Buharalı, “Bu yıl 12.’sini düzenleyeceğimiz İçel Uluslararası Müzik Festivali’nin istikrarlı bir gidişatı var. 12 yıl bir festivalin süre gelmesini ülke genelinde değerlendirdiğimizde, üç büyük şehrimizin dışında benzer çalışmaları görmüyoruz. Ülkemizin diğer şehirlerinde İçel’deki gibi benzer çalışmalarla karşılaşmıyoruz, bu bizi ayrıca memnun ediyor. İçel, Müzik Festivali ve elbette diğer çalışmalarıyla Türkiye’nin gündeminde önemli bir şehrimiz. Müzik Festivali’nde sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp, uluslararası alanda da adımızdan söz ettirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu ana kadar Festival Kurulumuza 187 sanatçı başvurdu. Biz ancak 8 ile 12 etkinliğe imkan sağlayabiliyoruz. Ancak bu başvurular bizi çok memnun ediyor. Bunun için geçtiğimiz dönemlerde bizlere destek olan Mezitli Belediyesi’nin katkıları festivalimizi güçlendirdi, sizlerden bu katkıların devamını bekliyoruz” dedi.

Başkan Uğur Yıldırım da festivale katkılarının devam edeceğini belirterek, “Uluslararası Müzik Festivali ile birinci dereceden ilgili bu arkadaşlarımızla birlikte olmak bizim için de Son derece keyifli bir an, ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Yeni oluşan yönetim kurulu başkanımıza ve arkadaşlarına başarılar diliyorum. Başarılı çalışmalarınız Sonraki yıllarda da gene başarısını arttırarak devam ettirecektir, buna inancımız tamdır. İçel’in, yöresinin hatta Türkiye’nin önemle özlem çektiği bir konuya parmak basıyorsunuz. İnşallah bundan Sonraki dönemlerde de devamını göreceğiz. Uluslararası olması dolayısıyla önemli bir yere sahip olan festivalimize belediyemizin her zaman yapmaya çalıştığı katkıya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA