Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Amaral, Mersin Valisi Güzeloğlu'nu Ziyaret Etti

Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Jaime Garcia Amaral, İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Amaral, ziyarette yaptığı konuşmada, geçen yıl Vali Güzeloğlu'yla paylaştıkları İçel'e fahri konsolosluk açma düşüncelerini hayata geçirdiklerini ve fahri konsolos olarak Sabahattin Memiş'in görev yapacağını kaydetti.

Bundan sonraki çalışmalarda iki ülke arasındaki ilişkileri gerek kültürel gerekse ekonomik olarak daha da geliştireceklerini anlatan Amaral, ''İki taraf olarak gerek İçel'i Meksika'da, gerek Meksika'yı İçel'de her yönüyle tanıtacağız. Fahri konsolosluğu kurmaktaki asıl amacımız İçel'deki ikili iş hacmini artırmak. En çok da bu yönde çalışmalar yapacağız'' dedi.

Vali Güzeloğlu ise Meksika'nın, Türkiye'deki 3. fahri konsolosluğunu İçel'de açarak, hem İçel'in Meksika ile ilişkisine hem de Türkiye ile olan dostluğuna önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Büyükelçi Amaral'ın ziyaretinde çok memnun olduğunu belirten Güzeloğlu, ''İçel, Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en önemli dış ticaret kenti ve merkezidir. İçel Limanı Türkiye'nin en önemli ikinci büyük limanı konumundadır. İçel Limanı'nın dünyanın ilk 10 ticari limanı olması hedefindeyiz. Asya, Avrupa ve Amerika kıtaları arasında bir aktarma ve bağlantı limanı olarak öne çıkıyoruz. Gelişecek ticari ilişkiler kapsamında Meksika'nın ve Meksikalı şirketlerin bu süreçte İçel'de olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Amaral, konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu'na Meksika'nın tanıtımıyla ilgili bir kitap hediye etti.

Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA