Alanya'da Beü Dmyo Öğrencilerinden Büyük Başarı

2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması'na katılan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, büyük başarı elde etti.

Alanya'da Beü Dmyo Öğrencilerinden Büyük Başarı
Antalya'nın Alanya ilçesinde Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneği (AKTAD) tarafından düzenlenen ve Alanya Belediyesi tarafından desteklenen 2. Alanya Altın Kepçe Ulusal Yemek Yarışması sona erdi. Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, 612 usta ve öğrenci aşçının katıldığı yarışmaya Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksek Okulu (DMYO) Aşçılık Bölümü'nden 6 öğrenci katıldı.

Okulun Aşçılık Bölümü öğrencileri, ulusal arenada örnek bir mücadele verdi. HER DALDA ÖDÜL ALDILAR Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi İhsan Kazkondu, önceki yıllarda katıldıkları birçok yarışmada üstün dereceler elde ettiklerine dikkat çekerek, "Okulumuzun 6 Aşçılık Bölümü öğrencisi, ulusal arenada Türk mutfağını kuzu yemeği, balık yemeği, yılın altın genç şefi ve makarna kategorilerinde hazırlamış oldukları menüleri ile yarışmada başarı ile temsil ettiler. Amacımız, başta Türk mutfağının gelişmesi ve aynı zamanda DMYO ile Devrek’imizin sesini her yerde ve her alanda başarı ile duyurmaktı. Öğrencilerimizden Onur Çetin 'hijyen' dalında jüri özel ödülü, 'karma yemekler' kategorisinde ise bronz madalya aldı. Öğrencilerimizden Yusuf Karagülmez 'Yılın Altın Genç Şefi' kategorisinde bronz madalya aldı. Ayrıca Tolga Şentürk, Furkan Ateşoğlu ve Yusuf Karagülmez'den oluşan ekibimiz, 'Okullar Arası Ekip' yarışması sonucunda bronz madalya aldılar. Hakan Kaya, 'makarna' kategorisinde Merit Ödülü almaya hak kazındı. Son madalyamız ise 'balık' kategorisinde Yusuf Karagülmez'den geldi. Tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ İSTANBUL'A HAZIRLADIK” AKTAD Başkanı Mustafa Nail Özden, Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerine tek tek teşekkür ederek, “Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerine katıldıkları için teşekkür ediyorum. Çok uzun yoldan geldiler ama buna değdi. Hepsinin boynunda ikişer üçer madalya görmekteyim. Bizim de amacımız; üniversite öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri idi, onları İstanbul'da yapacağımız yarışmaya hazırlamaktı. Bundan sonraki yarışmalarda kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA