Yangında Fabrika Bekçisi Boğulma Tehlikesi Atlattı

Çankırı'da bir fabrikanın deposunda çıkan yangında fabrika bekçisi boğulma tehlikesi atlattı.

Çankırı-Kastamonu karayolunun 2. kilometresinde şu anda üretim yapmayan bir süt fabrikasının deposunda yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Çankırı Belediyesi itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiyeye yangın ihbarının gelmesinden 7 dakika sonra olay yerine gelerek, duruma müdahale ettiklerini kaydederek, ''Burası Çankırı Süt Fabrikası deposu. Plastik malzemelerin bulunması nedeniyle yangının kısa sürede geniş alana yayılabileceği bir yerde yangın çıkmış'' dedi.

Fabrikanın yanındaki Tarım Meslek Lisesi'nden bir öğrencinin durumu itfaiyeye bildirdiğini söyleyen Semerci, şunları söyledi:

''Fabrikanın peynir ve süt kaplarının bulunduğu depodan dumanlar yükselmesi üzerine yan tarafta bulunan okuldan bir öğrenci itfaiyeyi arayarak yangını bildiriyor. Şu anda zararın ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Soğutma çalışmalarımız sürüyor.''

Fabrika bekçisi Erol Kocabaş'ın depoyu kontrol ederken dumanlardan zehirlenerek Çankırı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Kocabaş'ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA