Kuru Soğuklar Çıra Fiyatlarını Artırdı

Kütahya Simav’da havaların birden soğuması orman köylüsüne yaradı.

Kuru Soğuklar Çıra Fiyatlarını Artırdı
Geceleri ısının eksi 1 derecelere kadar düşmesi üzerine Simav’da orman köylüsü sattığı çıranın fiyatını yükseltti. Denizden 850 metre yükseklikteki İlçe merkezi ve köylerinde jeotermal enerjiden yararlanamayan vatandaşlar hava sıcaklıklarının aniden düşüş göstermesi üzerine konut ve işyerlerine soba kurdu.

Simavlılar önceleri demetini 1,5 liradan satın aldıkları odun ve kömürü tutuşturmada kullandıkları çıraları şimdi 2 liradan satın almak zorunda kaldı.

Orman köylüsü Gülbir Tunç, ormanda yazın çalıştıkları esnada kendilerine tahsis edilen odunlardan ayırdıkları çıraları havaların soğumasıyla parçalayıp demet haline getirdikten sonra satışa sunduklarını ifade etti.

Tunç, “Bir demet çıra elde etmek öyle sanıldığı gibi kolay olmuyor. Emek ve malzeme istiyor. Bunun yanında soğuklar da aniden bastırınca çıraya talep arttı. Fiyatlar bu yüzden pahalandı” dedi.

Sefer Çayır isimli vatandaş, “Havalar önümüzdeki günlerde daha da soğuyacak. Çıra fiyatları da artacak. Vatandaşlar ihtiyaçları varsa şimdiden alsınlar” diye konuştu.

Kaynak: İHA