Vali Mayda Kürtün’de Bir Dizi İncelemelerde Bulundu

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Kürtün ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Mayda Kürtün’de Bir Dizi İncelemelerde Bulundu
Vali Mayda, beraberinde Kürtün Kaymakamı Abdülselam Öztürk ile birlikte şehit ailesini ve köy ilköğretim okullarını ziyaret ederek baraj gölünde ve enerji üretim tesislerinde de incelemelerde bulundu.

İlk olarak geçtiğimiz haftalarda Siirt’in Pervari ilçesi kırsalında düşen askeri helikopterde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Yusuf Tüfekçi’nin babası Kenan Tüfekçi'yi evinde ziyaret eden Vali Mayda, Akçal köyüne giderek acılı babayı teselli etti. Vali Mayda, baba Yusuf Tüfekçi’ye, “Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Bizleri bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Şehidimize rahmet, size ve ailenize sabır diliyorum.” dedi.

Daha sonra ilçeye bağlı Demirciler ve Gürgenli köylerinde ki ilköğretim okullarını ziyaret eden Vali Mayda, burada öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Eğitim öğretimin önemine vurgu yapan Vali Mayda, köy ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin bulunduğu ortamın önemine vurgu yaparak, “Dün sahip olmadıklarımıza bugün sahibiz. Bu okullardaki alt yapılar ve fiziki mekanlar öğrencilerimizin daha kaliteli eğitim almasına katkı sağlayacak. En önemlisi de çocuklarımız pırıl pırıl ve çok mutlular. O bakımdan bu bizim milletimizin geleceği demek. İstikbalimiz bunlar. Onların geleceğe hazırlanmaları çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Vali Mayda, ilçede 2003 yılında enerji üretimine başlayan ve yılda ülke enerji sistemine 198 gigawatt/saat katkı sağlayan Kürtün Barajının santral kısmında da incelemelerde bulundu.

Yetkililerden işleyiş hakkında bilgi alan Vali Mayda, Gümüşhane’de baraj göllerinde balık üretiminin halen devam ettiğini belirterek, enerjinin yanında yöre insanına ekonomik açıdan önemli katkı sağlayan balıkçılığın su potansiyeli yüksek enerji amaçlı barajlarda yöre insanının aile bütçelerine katkıda bulunmalarına imkan sağladığını kaydetti.

Kaynak: İHA