Nişanlısı, Göğsünde Şehidin Fotoğrafı İle Yemin Etti

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Üsteğmen Gökhan Korkut’un nişanlısı Zeynep Çatallar, göğüsünde Usteğmen Gökhan Korkut’un fotoğrafı ile öğretmenlik yemini etti.

Nişanlısı, Göğsünde Şehidin Fotoğrafı İle Yemin Etti
Korkuteli’nde ilk tören, Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz’ün Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı.

Tören daha sonra Fatma-Mehmet Cadın Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti. Program; Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Volkan Onay, Cumhriyet Başsavcısı Gadem Taş, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Hakkari’nin Şemdinli kırsalında PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut’un annesi Leyla Korkut ile nişanlısı öğretmen Zeynep Çatallar, daire amirleri, memurlar ve öğretmenlerin katılımıyla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, “Öğretmenlik mesleği en güzel kutsal bir meslektir çünkü geleceğe yön veren insanları bizler yetiştiriyoruz. Geleceğin mimarları bizlere emanet. Öğretmenliğin kıymetini ve önemini biliyoruz. Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarıma sağlıklı ve mutlu görevler, emekli olan arkadaşımıza huzurlu ve mutlu hayatlar ve ahirete intihal eden öğretmenlerimize de Allah'tan rahmetler diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunurken, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, emekliye ayrılan Ahmet Sarı ve İbrahim Aydın’a hizmet şeref belgesi verdi.

Daha sonra ikriye-Ramazan Yalçın İlköğretim Okulu Müdürü Eyüp Sarıcalar, öğretmenlik mesleğine geçen 42 öğretmen için düzenlenen yemin törenini başlattı. Hakkari’nin Şemdinli kırsalında PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut’un nişanlısı Öğretmen Zeynep Çatallar da göğsünde nişanlısının fotoğrafıyla öğretmenlik yemini etti.

Şehit Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut’un annesi Leyla Korkut ise Zeynep Çatallar’ın oğlunun emaneti olduğunu ve her zaman yanında olacağını söyledi.

Kaynak: İHA