Birlik Aşuresi 2 Aralık'ta Yapılacak

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle gerçekleştirilen Birlik Aşuresi’nin bu sene 9’uncusu yapılacak.

Birlik Aşuresi 2 Aralık'ta Yapılacak
Muharrem ayında gerçekleştirilecek olan Birlik Aşuresi için hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

SESOB’da bir araya gelen 17 sivil toplum kuruluşu, Birlik Aşuresi’nde, yapılacak olan çalışmalar ve program hakkında görüş alışverişinde bulunduktan sonra aşurenin yapılacağı günü belirlediler. SESOB öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya Cem Vakfı, Ticaret ve Sanayi Odası, Baro, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Eczacılar Odası, Tabipler Odası, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Dört Eylül Kültür ve Dayanışma Derneği, Selçuklu Sogev Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Muhtarlar Derneği, Hayat Ağacı Derneği ve Dosteli Derneği yetkilileri katıldı

Toplantı sonrasında aşure programı ile ilgili olarak Cem Vakfı Başkanı Ali Akyıldız ile birlikte Vali Zübeyir Kemelek’i de ziyaret ederek aşure programı hakkında bilgi verdiğini ifade eden komite başkanı ve aynı zamanda SESOB Başkanı Beşir Köksal, Aşure programının bu sene 9'uncusunu yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sivas’ta bulunan sivil toplum örgütleri adına birlikte güzel çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalar içerisinde Birlik Aşuresi’nin de yer aldığını dile getiren Köksal, “Aşure günü, sevginin yoğun yaşandığı umut ve coşkunun doruğa çıktığı birlik paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerimizden bir tanesidir. Özellikle bu günlerin kazandırdığı alışkanlıkla tüm yaşamımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörü ile yaklaşmalıyız. Birlik aşuremizde sevincimizi de üzüntümüzü de birlikte paylaşacağız. Sivas’ımızın geleceği açısından Birlik Aşuresi’ni komite olarak son derece önemsiyoruz. Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan el ele vererek güzel bir dayanışma sergileyerek örnek olmaya gayret gösteriyoruz. Birlik aşure programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

17 Sivil toplum örgütü tarafından gerçekleştirilecek olan 9. Birlik Aşuresi’nin, 2 Aralık Pazar günü saat 13.00’da Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirileceği ifade edildi .
Kaynak: İHA