Eskişehir Valisi Koçdemir'in Kosova Temasları

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir ve beraberindeki heyet, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kosova’da, Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri ile bir araya geldi.

Görüşmenin odağında, Kosova ile Türkiye arasında her alanda başarıyla gelişen ilişki ve işbirliğinin daha ileriye taşınması yer aldı. Kosova’ya verdiği çok yönlü destekten dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinde kararlı olduklarını belirterek, “Kosova ile Türkiye arasında ilişkiler belediyelerden başlayarak, iki ülke hükümetlerine kadar başarıyla gelişiyor. Arzumuz, bu ilişkileri tüm alanlara daha da yaymaktır. Arnavut ile Türk halkları arasındaki tarihsel ve kültürel bağlara dayanan ilişkilerin bir çok alanda daha da derinleşeceğine inanmaktayız” diye konuştu.

Bağımsızlık sürecinde Türkiye’nin çok önemli bir rol oynadığının altını çizen Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, bu süreçte Kosova’da yaşayan Türklerin de rolünün büyük olduğunu kaydetti.

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir ise, kardeş Kosova’yı ziyaret etmekten Son derece mutlu olduklarını ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün gelişmesinden dolayı da ayrı bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Koçdemir, kardeş ülke olarak saydıkları Kosova ile ilişkilerin gelişmesini arzuladıklarının göstergesi olarak, Kosova ile Eskişehir Ticaret Odaları arasında işbirliği protokolünün olduğu gibi, kardeş okullar protokolünün de imzalandığını anımsattı.

Eskişehir Valisi Koçdemir’e, ziyarette Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ile Prizren Belediyesi’nin Türk Başkan Yardımcısı Orhan Lopar da eşlik etti .
Kaynak: İHA