Koçak Kanyonunda Çevre Katliamına Dur Diyen Yok

Aydın-İzmir il sınırındaki Koçak Kanyonu’nda yaşanan çevre ve doğa katliamı artarak devam ediyor.

Koçak Kanyonunda Çevre Katliamına Dur Diyen Yok
Bölgede inceleme yapan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyeleri yaşananların kendilerini kahrettiğini belirterek, bir an önce önlem alınması için İzmir ve Aydın orman ve su işleri il müdürlüklerine başvurdu. Aydın’ın Akçaköy ve Eğrikavak köyleriyle, İzmir'e bağlı Ödemiş İlçesi arasında yer alan Koçak Kanyonu bölgenin en önemli doğal miraslarının başında yer alıyor. Koçak Çayı geçmiş olduğu kanyonda özgün bir klima yaratarak bölgedeki biyoçeşitliliği zenginleştirdiği kanyonda yaşanan ağaç ve çevre katliamının büyük boyutlara ulaştığına dikkati çeken Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “ Yaşananlar inanılmaz. Şu ana kadar hiçbir yetkilinin katliama dur dememesini de anlamıyoruz “ dedi.

Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, Büyük Menderes Nehri'ne kadar uzanan, içindeki sık bitki örtüsüyle Amazon ormanlarını çağrıştıran, olağanüstü güzeliğe sahip Koçak Kanyonu'nda Çınar, meşe, sandal ağaçlarının kesilerek tahrip edildiğini, kanyonun çöpten geçilmediğini belirterek, muhteşem güzelliğin yok edilmeye çalışıldığını söyledi.

Anıt ağaçların bile kesildiğine dikkati çeken EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “ Geçmiş yıllarda kanyonda tespit ederek anıt ağaç olması için başvuruda bulunduğumuz iki ağaçtan birinin de kesildiğine ve diğerinin de bilinçsiz şekilde budandığına şahit olduk. Yetkililer bir an önce buraya sahip çıkmalı, yoksa yarın çok geç olacak. Kanyonda inanılmaz bir doğa katliamı yaşanıyor. Ağaç katliamının yanında kanyon, çevredeki yerleşim birimlerinin çöplüğü haline gelmiş. Koçak Kanyonu'na her geldiğimizde, bir önceki yıl gördüğümüz önemli ağaçların artık yerinde bulamıyoruz. Kanyonun korunması, tabiat parkı haline getirilmesi için İzmir ve Aydın orman ve su işleri il müdürlüklerine başvurmaya karar verdik”
Kaynak: İHA