Kuşadası’nda 1881 Genç, 1881 Karanfille Atatürk Anıtına Yürüdü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü dolayısıyla ''Atatürk Yürüyüşü'' düzenledi.Anma etkinliğinde, 1881 genç, 1881 karanfille Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Kuşadası’nda 1881 Genç, 1881 Karanfille Atatürk Anıtına Yürüdü
Etkinliğe Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile CHP, İşçi Partisi, Hak ve Eşitlik Partisi, Emekli Öğretmenler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Birliği, Cumhuriyet Güç Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği destek verdi. Kuşadası sahil bandındaki Kısmet Otel kavşağından başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda son buldu. 1881 gence, aralarında Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in de bulunduğu binlerce Kuşadalı destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları bulunan Kuşadalılar, yürüyüşün gerçekleştiği sahil bandı boyunca 'Türkiye laiktir, laik kalacak', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' sloganları attı. Yürüyüşün sonunda 1881 genç, ellerindeki 1881 karanfili Kuşadası Atatürk Anıtı’na bıraktı. Ardından anıta çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yürüyüşün sonunda bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Atatürk'ü anmak için güzel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirterek, “Değerli dostlar, bugün burada Mustafa Kemal’imizin yas gününü tutmak için bir arada değiliz. Bugün burada Kemal’imizi kaybetmemizin acısı içindeyiz ama yasta değiliz, mücadele için buradayız. Mücadeleyi yükseltmek için buradayız. Mustafa Kemal’imizin devrimleri için, devrimlerinin devamı için, laik, demokratik, sosyal Cumhuriyetin devamı için buradayız. Kuşadası bir kez daha ayakta ve bir kez daha yollarda. Cumhuriyet için yollarda, devrimler için yollarda “ dedi.

Daha sonra yürüyüşü organize eden gençler tarafından bildiri okundu ve anma etkinliği sona erdi .
Kaynak: İHA