Operasyonlarda Ölenlerin Sayısı 80'e Yükseldi

Suriye'de, rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 80'e yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye ordusunun dün sabahtan bu yana hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'da 33, Humus'ta 16, Halep'te 14, idlib'te 7, Deyru'z Zor'da 4, Lazkiye, Hama ve Dera'da da 2'şer olmak üzere 80 kişinin öldüğünü duyurdu.

Bu arada, Şam haber Ağı , Özgür Suriye Ordusu'nun kuzeydeki Rakka kentinin Maaden beldesinde çok sayıda askeri esir aldığını öne sürdü.

Suriye ordusuna bağlı birliklerin Halep'in Haratan bölgesine açtığı top ateşinde onlarca evin yıkıldığını veya hasar gördüğünü belirten SNN, kentin Ensari bölgesinde ise ÖSO ile nizami kuvvetler arasında çatışmaların yaşandığını ve bölgeden şiddetli patlama seslerinin geldiğini ifade etti.

ÖSO'nun Halep'in birçok semtinde nizami orduya ait kontrol noktalarını imha ettiğine değinen SNN, ÖSO'nun şehirde büyük ölçüde ilerleme kaydettiğini ve nizami orduya kayıplar verdirdiğini ileri sürdü.

Şam'ın banliyölerinde de rejime bağlı birliklerle ÖSO arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren SNN, muhaliflerin Cumhuriyet Sarayı'nda çalışan ve önemli bilgilere sahip Muhammed Ahmet Bekiri'yi esir aldığını, görüntüsünü internet ortamında paylaştığını iddia etti.

Humus kentinde ise Suriye ordusunun dün sabahtan beri top, tank, helikopter ve savaş uçaklarıyla kentin bombaladığını duyuran SNN, ayrıca operasyon nedeniyle halkın şehirde adeta mahsur kaldığını belirtti.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, ordu mensuplarının Şam, Halep, Deyru'z Zor ve Humus'ta gerçekleştirdiği operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini öne sürdü.

Muhabir: Ali Demir / Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA