Suriye Enformasyon Bakanı: Hükümetler Akılcı ve Sorumlulukla Hareket Etmeli

Suriye Enformasyon Bakanı Umran El Zobi, Akçakale'de 5 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan top ateşinin kaynağı konusunda ilgili birimlerin araştırma yapacağını belirtti.

Hükümetlerin akılcı ve sorumlulukla hareket etmesini gerektiğini belirten El Zobi, ölenlerin ailesine başsağlığı diledi. Suriye televizyonuna konuşan Enformasyon Bakanı El Zobi, bu tür sınır olaylarının komşu her iki ülke arasında yaşanabileceğini savundu. El Zobi, "Devletler ve hükümetler akılcı ve sorumlulukla hareket etmeli. Özellikle Türkiye ile Suriye sınırında özel bir durum söz konsu. İki ülke arasındaki sınırda kontrol edilemeyen silahlı terör grupları var. Bu gruplar Suriye'nin güvenlik ve istikrarını tehdit ediyor. İki ülke arasında çok uzun sınırlardan silah kaçakçılığı yapılıyor. Ayrıca ülkeye katliamlar yapan ve Son katliamlarını Halep'te gerçekleştiren teröristler geçiyor" dedi.

Suriyeli Bakan El Zobi, "Biz Suriye olarak iyi komşuluk ilişkilerine ve egemenliğe saygıya özen gösteriyoruz. Aynı şekilde bu ülkelerden egmenliğimize saygı göstermesi ve sınırlarından silahlı teröristlerin engellenmesi konusunda işbirliği yapması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı .