Trabzon Belediyesi Su Baskınlarının Meydana Geldiği İlçede Temizleme Çalışmalarına Katıldı

Trabzon Belediyesi'nin su baskınlarının meydana geldiği Araklı ilçesine 26 araç ve 50 personel göndererek temizleme çalışmalarına katıldığı bildirildi.

Araklı'da su baskınlarının yaşandığı yerlerde incelemede bulunan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi'nin su baskınlarının meydana geldiği Araklı'ya kısa sürede araç ve personel göndererek temizleme çalışmalarına katıldığını belirtti.

Olayın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'yi arayarak gerekli tedbirlerin alınması için ilgili kurumların tümüne talimat verdiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Trabzon her zaman olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde Araklı'nın yanında olduğunu göstermiştir ve göstermeye de devam edecektir'' dedi.

Gümrükçüoğlu, geçen ay Beşikdüzü'nde olduğu gibi su baskınlarına maruz kalan Araklı'nın da yanında yer aldıklarını kaydederek, ''Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde Araklı eskisinden daha temiz hale gelecektir. Can kaybının olmaması sevindirici. Trabzon Belediyesi her zaman ilçe ve belde belediyelerinin yanında olmaya devam edecektir'' diye konuştu.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ise sabah saatlerinden itibaren yoğun şekilde yağan yağmurun ardından ilçede su baskınlarının meydana geldiğini belirterek, ''Ekiplerimiz su baskınlarına hemen müdahale etti. Fakat yetersiz kaldık. Trabzon Belediyesi'nden yardım talep ettik. Trabzon Belediyesi de tüm imkanları ile bizlerin yanında oldu. Yardım ve katkılarından dolayı Başkan Gümrükçüoğlu'na ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum'' dedi.

Muhabir: Cenk Yavuz Usta

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA