Suudi Güvenlik Güçlerinden Hac Tatbikatı

Kutsal topraklarda hac için sayılı günler kala Suudi Arabistan güvenlik güçleri Mekke’de hazırlıklarını tamamladı.

Suud güvenlik birimleri, ortak geçit töreni hazırlıklarının bir kısmını medyaya gösterdi. Mekke’de Arafat’a yakın El Abdiye bölgesindeki güvenlik merkezinde Son hazırlıkların gözden geçirildiği tören düzenlendi.

Törene İçişleri Bakanı ve Hac Yüksek Kurulu Başkanı Prens Ahmed Bin Abdulaziz ve çok sayıda bakan katıldı.

Törende hazırlıklarını tamamlayan güvenlik güçleri geçit yaptı. Helikopterlerin kullanıldığı geçit sırasında hac için görevlendirilen güvenlik birimleri de marifetlerini sergiledi. Silahlı kuvvetlere ait araç ve teçhizatların da sergilendiği geçit töreninin Sonunda hacda görev alacak sivil ekip protokolü selamladı.

PRENS AHMED: RESMİ HACILARIN GELİŞLERİNİ ENGELLEMEDİK

İçişleri Bakanı ve Hac Yüksek Kurulu Başkanı Prens Ahmed Bin Abdulaziz törenden Sonra basın toplantısı düzenledi.

Hac ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Prens Ahmed, hacılara hizmet eden Suudilere seslendi. Prens Ahmed, her türlü yardımı yapmalarını ve ihtiyaçlarını karşılamalarını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Prens Ahmed, Suriye ile ilgili soru üzerine, kendilerine resmi olarak gelen hiçbir başvuruyu geri çevirmediklerini belirtti.

Prens Ahmed, “Suudi Arabistan ne Suriye’den ne de başka bir ülkeden resmi hac heyetlerinin gelişlerine yasak koymamıştır” dedi.

Prens Ahmed şöyle devam etti: “İnşallah Suriye’deki ateş söner. Bazıları bu olayların her tarafa yayılacağını belirtti.

Ama çok şükür biz o merhaleyi atlattık.” Arap ülkelerinde yaşanan gelişmelerin hac ve hacıları etkileyip etkilemeyeceği sorulan Prens Ahmed, olayların haccı ve hacıları etkilemeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

İranlı hacılarla ilgili farklı bir önlem almadıklarını anlatan Prens Ahmed, “Bütün hacılara aynı şekilde davranıyoruz. Hacılar arasında fark gözetmiyoruz” diye konuştu.

Prens Ahmed, Mekke ve Medine’de yapılan genişletme çalışmaları nedeniyle bu yıl ek kontenjan verilmediğini hatırlatarak, çalışmaların tamamlanmasıyla gelecek yıllarda daha çok Müslümanın hacı olabileceğini vurguladı. MİNA’DA PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYORPrens Ahmed, Mina bölgesinde gerçekleştirilecek yapılaşma ile ilgili proje çalışmasının devam ettiğini belirterek, “Çadırın yanı sıra binalar da olabilir. Mina gibi bir yerde yapılacak çalışmalarda hassas olmak lazım. Orada yapılacak çalışmalar hacıların ibadetlerini aksatmayacak şekilde olması gerekir” şeklinde konuştu.