Öğrenciler Okul Önlerinde Satılan Pilava Rağbet Gösteriyor

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde okul önlerinde seyyar tezgahlarda satışa sunulan ve öğrencilerin büyük rağbet gösterdikleri pilav satışları okulların açılması ile yeniden başladı.

Öğrenciler Okul Önlerinde Satılan Pilava Rağbet Gösteriyor
Hemen her okulun önünde satış yapan seyyar pilavcıların etrafını saran öğrenciler, öğle yemeği olarak 1 TL'lik pilavı tercih ediyor. Özellikle okullar bölgesi olarak anılan eski kamyon garajı mevkiinde yer alan okulların öğle molalarında okul çevrelerinde bir anda beliren pilavcılara öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Seyyar tezgahlarda sade, tavuklu ve nohutlu olarak satışa sunulan pilavı 1 ila 2 TL arasında değişen fiyatlarla satın alan öğrenciler öğle yemeği olarak pilavı tercih ediyor.

Pilavı pratik ve ekonomik oluşu nedeniyle tercih ettiklerini belirten öğrenciler, kantin fiyatlarından da dert yanıyor. Okul kantinlerinde satılan yiyeceklerin yüksek fiyatlı olduğunu öne süren öğrenciler, fiyatların yüksekliği nedeniyle ucuz yiyeceklere yöneldiklerini bu nedenle de pilavı tercih ettiklerini belirtiyorlar.

Okulların önünde seyyar pilav tezgahlarında pilav alarak karınlarını doyurmaya çalışan öğrenciler de, öğretmenler ve veliler de denetimlerin bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiği görüşünde birleşiyor. Ancak öğrenciler kantinlerdeki satış fiyatları, kantin temizliği ve satışa sunulan ürünlerin tazeliğinin denetlenmesi gerektiği yönünde görüş belirtirken aileler ve okul görevlileri de okul önlerinde satış yapan seyyar tezgahların denetlenmesi gerektiğini savunuyor.

Okul önlerinde açıkta satılan yiyecekler konusuna azami özen gösterilmesi gerektiğini savunan veliler: “Bunların bir an evvel denetlenmesi gerekiyor. Okul kantinleri de okul önlerinde satış yapanlar da gözden geçirilmeli. Çocukların yedikleri gıdadan dolayı başlarına bir hal gelse sorumluluğunu kim üstlenecek” diye konuştular .
Kaynak: İHA