Karadenizbirlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şahin Açıklaması

KARADENİZBİRLİK Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fahri Şahin, Havza ilçesinde faaliyet gösteren 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin bu yıl üreticiden 4 milyon 808 bin lira karşılığında 3 bin 435 ton ayçiçeği aldığını bildirdi.

Şahin, KARADENİZBİRLİK'e bağlı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'ni ziyaret ederek Kooperatif Başkanı Hayrettin Taşan ve Kooperatif Müdürü Mustafa Akyol'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bir müddet çalışmaları denetleyen Şahin, yaptığı açıklamada, 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin bu yıl Ladik'ten 100, Havza'dan da 3 bin 335 ton olmak üzere toplam 3 bin 435 ton ayçiçeği alımı gerçekleştirdiğini bunun karşılığında üreticiye yaklaşık 4 milyon 808 bin lira ödendiğini belirti.

Şahin, ''kardenizbirlik olarak ayçiçeğinin kilosunu 1.40 liradan aldık. Bu vermiş olduğumuz fiyat avans fiyat olup daha sonra doğacak farklar üreticiye ödenecek. Çiftçimizin mahsulüne hak ettiği değeri en iyi şekilde verebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen zaman içinde çiftçimize katkı sağlamak amacı ile teslim ettikleri ürünlere artı prim için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA