Burdur'da, 1900'lü Yılların Başlarında Yapılan Tarihi Çelikbaşlar Evi, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi Haline Getirilecek

Burdur'da 1900'lü yılların başlarında yapılan Çelikbaşlar Evi, Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi olacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1900'lü yılların başlarında yapılan Çelikbaşlar Evi'nin, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'ne dönüşeceğini söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nda milli mücadele ruhunu yaşatan Burdurlu milli şair Mehmet Akif Ersoy adına bir kültür evi olması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Tanır, Burdur Valiliği bünyesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu konuda çalışma başlatıldığını kaydetti.

BAKA tarafından restorasyon çalışmaları için 300 bin lira hibe ayrıldığını belirten Tanır, geçen ay başlayan dönüştürme ve restorasyon çalışmalarının 2013 Şubat ayında sona ereceğini dile getirdi.

Yapılacak kültür evi ile Ersoy'un ruhunu yaşatmayı hedeflediklerini ifade eden Tanır, şöyle konuştu:

''Kültür evinde Ersoy'un eserleri ile milli şair hakkında yazılmış eserlerin yer aldığı bir kütüphane yer alacak. Daha sonra kültür evinde Ersoy'un bir balmumu heykeli, bakır rölyeflerden yapılmış kabartmaları ve hayatını anlatan resimler olacak. Ayrıca gelen ziyaretçilere Ersoy'un şiirlerini dinleyebilecekleri şiir odası yer alacak. Böylece milli mücadele ruhunu ortaya koyan Ersoy'un gelecek nesillere, ruhunun farkına varılmasını ve gençlerde yeni ufukların oluşmasının sağlanılması amaçlanmıştır.''

Tanır, tarihi evin 1994-2011 yılları arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından da hizmet binası olarak kullanıldığını belirterek, yapının 400 metrekare üzerinde 2 katlı ve 11 odadan oluştuğunu bildirdi.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA