Öğrenci Hakları Platformu Üyeleri Üniversite Yönetiminden Talepte Bulundu

Zonguldak’ta Öğrenci Hakları Platformu Üyeleri, üniversite yönetiminden taleplerde bulundu.

Öğrenci Hakları Platformu Üyeleri Üniversite Yönetiminden Talepte Bulundu
Öğrenci Hakları Platformu üyeleri, pankartlarla birlikte Bülent Ecevit Üniversitesi Yemekhanesi önünden yürüyüşe çıkan öğrenciler, Rektörlük binası yanında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı, Öğrenci Platformu adına Yoldaş Ergün yaptı. Ergün, “Sene başında okulumuzda onlarca üniversitelinin katılımıyla öğrencilerin temel sorunlarını tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm üretmek amacıyla Öğrenci Hakları Platformu’nu kurduk. İlk olarak okulumuzdaki beslenme sorununu ele alarak yemekhanede uygulanan kotaların kaldırılması için bir imza kampanyası başlattık.

Bir hafta boyunca yoğun bir çalışma yürüttük. 2957 ikinci öğretim öğrencisinin eğitim gördüğü üniversitede, dönem başından bu yana yemekhanede akşam yemeklerine ikinci öğretim kotası uygulanmaktadır. Ayrıca birinci öğretim öğrencilerinin de akşam yemek yeme hakları tamamen ellerinden alınmıştır. Tabi tüm sorunlar bunlarla sınırlı değil. Bunların yanı sıra yurtlarda yaşanan kantin ve beslenme sorunları, yetersiz yurt kapasitesi-hijyensizlik-hırsızlık gibi konuları içeren barınma sorunu, ulaşım sorunları, medikonun yetersizliğinden doğan sağlık hakkı sorunu gibi sıkıntılar eklendiğinde öğrencilerin ellerinden birçok temel hakkının yok sayıldığı görülmektedir. Üniversite yemekhanesinde 1. Öğretim-2. Öğretim gözetmeden her öğrenciye 1.5 TL’den 2 öğün yemek çıkarılması, akşam yemeklerinde 800 kişilik kotanın kaldırılması, seçmeli 2 çeşit ana yemek çıkması, yemekhanede mutfak ve tuvalet hizmetlerine daha fazla özen gösterilmesini istiyoruz.

Beslenme haktır, yemek çıkmayan KYK E ve F blok yurtlarında yemek çıkmasını istiyoruz. Ulaşım haktır, hazırlık ve Tıp Fakültesi kampuslerine ek otobüs seferleri konulması ve öğrencilerin balık istifi gibi götürülmelerine Son verilmesini istiyoruz. Rektörlüğün barınma sorunu ile ilgili demeçler verdiği bir ortamda üniversitemizin öğrenci kontenjanlarının arttırılmasına rağmen yurt kapasitelerinin artması bir yana, D blok yurdunun yıkılarak bu kapasitenin daha da azaltılmasından kaynaklanan sıkıntıların, hijyen ve sağlık yönünden uygunsuz koşullar, yakın yedekler bir kenara asillerin bile hala misafirhanede kalmaya zorlanmasının giderilmesi gerekiyor. Hazırlık kampusunda MEDİKO olmaması sebebiyle eksik olan sağlık hizmetlerinin giderilmesi ve merkez kampusteki MEDİKO’nun daha da işlevli ve yeterli hale getirilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA