Canikli: Oylamaya Katılmayanların Mazeretsiz Olması Söz Konusu Değil

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, yerel seçimlere ilişkin TBMM’deki oylamada AK Parti ve MHP’den 8 fire verilmesinin bir zafiyet olmadığını söyledi.

Hakan Şükür ve bazı milletvekillerinin izinsiz oylamaya katılmadığı iddialarına ilişkin ise "Mazeretsiz hiçbir arkadaşımızın dışarıda olması söz konusu değil." ifadelerini kullandı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde partiye gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Nurettin Canikli, "Gizli oy yapıldığını hepimiz biliyoruz, dolayısıyla kimin ne oy kullandığını oyun rengini tespit etmek hemen hemen imkansız. O nedenle bu tür açıklamaların hiç birisinin kesin bir gerçekliği yansıtma ihtimali yok, sadece tahminden belki temenniden ibaret. O yüzden buna benzer yorumların hiçbir tanesinin tespit edilmesi, tespit üzerine inşa edilmiş olması mümkün değil. Sadece yorumdur tahmindir. Dolayısıyla buradan yola çıkılarak yapılacak yorumların da gerçeği yansıtmayacağının bilinmesi gerekiyor." dedi.

Bundan Sonrası için iki seçenek bulunduğunu belirten Nurettin Canikli, "Cumhurbaşkanımız tasdik eder, onaylar, resmi gazeteye gönderir, yayınlanır ve referandum yapılır ya da herhangi bir şekilde yine Anayasa’dan kaynaklanan bir hakkı olan yeniden görüşülmek üzere meclise gönderir. Meclis gereğini yapar. Başka seçeneği yok. Bu sayın Cumhurbaşkanının takdiridir. Bu konuda ihtimal konusunda yorum yapmamız doğru olmaz." ifadelerini kullandı. Bu iki ihtimal üzerine gerekli çalışmaların da yapıldığını sözlerine ekleyen Canikli, “Önce Cumhurbaşkanımızın takdiri ortaya çıksın ondan Sonra biz de hangi yöntem öne çıkacaksa adımlarımızı ona göre atacağız. Doğmayan çocuğa don biçilmez. O yüzden once bir görelim Cumhurbaşkanımızın takdirini.” ifadelerini kullandı. TBMM’deki oylamada fire olmasının bir zafiyet olarak değerlendirip değerlendirmediğinin sorulması üzerine ise Canikli, "Bu gibi durumlarda her zaman olmuştur, olabilir. Toplam olarak baktığımızda iki siyasi parti AK Parti ve MHP olarak ciddi bir sayı. Olabilir. Bu kadar sayıda yaklaşık 8 fire söz konusu iki siyasi partiden. Bu kadar çok kalabalık sayıda olabilir. Bir zafiyet olarak görmemek lazım." cevabını verdi. Canikli, bazı milletvekillerinin mazeret bildirmeden dışarı olduğu iddialarına yönelik ise "Mazeretsiz hiçbir arkadaşımızın dışarıda olması söz konusu değil." dedi.

Canikli Son olarak da ikinci bir oylamada Kabul sayısının 367 üzerine geçse dahi cumhurbaşkanının takdir yetkisinin yine bulunduğunu hatırlattı .