Üst Düzey İngiliz Yetkililerin E-mail Bilgileri İnternete Sızdı

İngiltere`de binlerce üst düzey güvenlik görevlisine ait e-mail adresleri ve kriptolanmış şifrenin, hackerler tarafından internette yayınlandığı iddia edildi.

Yüzlerce NATO yetkilisinin de aynı mağduriyeti yaşadığı ileri sürüldü.


Guardian’ın haberine göre, güvenlik açığı bulan bir internet korsanı grubu tarafından, savunma bakanlığından istihbarat birimlerine, polis yetkililerinden NATO danışmanları ve politikacılara kadar binlerce yetkilinin e-mail adresleri ve bu adreslerin kriptolu şifreleri internetten açıklandı.

221 İngiliz askeri yetkilisi ve 242 NATO görevlisinin e-mail bilgilerinin ifşa edildiği bildirilen haberde, söz konusu yasa dışı olayın ardında, dünyanın bir çok ülkesinden internet korsanlarının dahil olduğu Anonymous isimli hacker grubunun olabileceği iddia edildi.

İnternete sızan e-mail sahiplerinin arasında ayrıca Lady Nicholson, Lord Roper, Jeremy Corbyn gibi isimlerin yer aldığı 23 İngiliz parlamenterin bulunduğu kaydedildi. İşçi partili milletvekili Corbyn gazeteye yaptığı açıklamada, e-mail bilgilerinin hacklendiğinden haberi olmadığını kaydederek, şifresinin kolayca kırılabilecek olması ve bir başkasının e-mail hesabına girip mailler ekleyip çıkartıyor olabilme fikrinin kendisini rahatsız ettiğini söyledi.


Gazete, hacker grubunun e-mail bilgilerine ABD’nin Teksas eyaleti merkezli faaliyet gösteren dış ilişkiler ve güvenlik danışmanlık şirketi Stratfor`daki hesap bilgileri üzerinden elde ettiğine dikkat çekti.

İngiliz yetkililer ise bazı çalışanların e-mail bilgilerinin internetten açıklandığının farkında olduklarını ancak bunun milli güvenliği tehdit edecek bir risk taşımadığını savundu.

Saldırı sonrası internet sitesine girişi durdurduğunu bildiren Stratfor şirketi de, “Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için çalışmalarımızı dikkatlice devam ettiriyoruz.” açıklamasına yer verdi.