Kovalamacayı İzlerken Pencereye Çıktı, Serseri Kurşunla Yaralandı

Eyüp’te hırsızlık yaptığı öne sürülen 4 şüpheli ile polisler arasında uzun süre kovalamaca yaşandı.

Kovalamacayı İzlerken Pencereye Çıktı, Serseri Kurşunla Yaralandı
  4 kişinin gözaltına alındığı olay sırasında yaşanan boğuşmada bir polis memuru da hafif şekilde yaralandı . Olan biteni meraklı gözlerle pencereden izleyen bir çocuk annesi 26 yaşındaki Neriman Adaoğlu da nereden geldiği belli olmayan kurşunla başından yaralandı . Ölümden dönen Adaoğlu’nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi .

Olay , dün saat 21 . 00 sıralarında gerçekleşti . Eyüp Yeşilpınar’da bir inşaattan malzeme çalan kişilerin plakası olmayan panelvan tipi bir minibüsle kaçtığı bilgisi üzerine polis ekipleri çalışma başlattı . Minibüsü fark eden polisler ile şüphelileri taşıyan araç arasında uzun süre kovalamaca yaşandı . Polislerin ‘Dur’ ihtarında bulunduğu şüpheliler durmak yerine kaçmayı sürdürdü . Küçükköy Yolu üzerinde tertibat alan ekipler minibüsün önünü kesti . Hırsızlık olayına karıştığı ileri sürülen şahıslar kaçmaya çalışınca polis havaya ateş etti . Bunun üzerine zanlıların da polise karşılık verdiği öne sürüldü .

Bu sırada silah sesini duyarak cama çıkan ve ne olduğunu merak eden 1 çocuk annesi 26 yaşındaki Neriman Adaoğlu nereden geldiği belirlenemeyen bir kurşunla yaralandı . Elmacık kemiğini sıyıran kurşun yarasıyla kanlar içinde alan genç kadın Özel Şafak Hastanesi’nde tedavi altına alındı . Minibüsteki 4 zanlı da araçtan inerek kaçmaya başladı . 3 hırsız kısa sürede yakalanırken , 1 kişi ara sokaklarda kaybolmaya çalıştı . Yakalanan şüpheli ile polis memuru arasında arbede çıktı . Yaşanan boğuşmada Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı bir polis memuru bacağından yaralandı . Yaralı polis memuru da Özel Şafak Hastanesi’ne kaldırıldı . Neriman Adaoğlu , daha sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi . Kadının yaralanmasına neden olan kurşunun polislerin mi yoksa hırsızların silahından mı çıktığı araştırılıyor . Ayrıca 4 hırsızlık zanlısının birçok suçtan sabıkasının bulunduğu öğrenildi . Polis ekiplerinin araştırması sürüyor .

Uzun süre polislerin hırsızları kovaladığını belirten görgü tanıkları , kadının ne olup bittiğini merak ettiği için pencereye çıktığını , bu esnada yaralandığını ifade etti .