Pazar Sabahına Yangın Korkusuyla Uyandılar (özel)

Kadıköy`de bir apartmanın alt katındaki markette çıkan yangın korku ve paniğe sebep oldu.

Uykularından itfaiyenin ve vatandaşların sesleriyle uyanan apartman sakinleri, can havliyle kendilerini dışarı attı. Binadan son anda çıkan vatandaşlardan bazılarının evcil hayvanlarını da yanlarına alarak kaçtıkları görüldü. Zehirlenme tehlikesi geçiren yaşlı ve hastalar ise çevredeki vatandaşlar tarafından güçlükle dışarıya çıkartıldı.
Yangın, sabah saat 08.30 sıralarında Bağdat Caddesi, Küçükağa Sokak`taki Ülkü Apartmanı`nda meydana geldi. 4 katlı binanın altında bulunan marketten dumanların yükseldiğini gören bir belediye işçisi hemen apartman yöneticisini uyandırdı. Apartman yönetici Tamer Dağ da itfaiye ekiplerine haber verdikten sonra uykuda yangına yakalanan komşularını uyandırmak için tek tek kapı zillerine bastı. Bu sırada aparmanın merdiven boşluklarına dolan duman nedeniyle binada büyük panik yaşandı. Köpeklerini de yanlarına alan vatandaşlar can havliyle dışarıya koştu. Kendi imkanlarıyla merdivenlerden inemeyen yaşlı ve hastalar da itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bir süre sonra olay yerine gelen Erenköy İtfaiye Ekipleri, marketin camlarını kırarak yangına müdahale etti. Yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmadan sonra kontrol altına alındı. Pazar gününe yangın şokuyla uyanan apartman sakinleri de korkulu gözlerle binayı saran dumanları izledi.
Yangının marketteki elektrik kontağından çıktığı belirlendi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Bu arada yangın sırasında yaşanan korku ve panik vatandaşlar cep telefonu kamerasına da kaydedildi. Kayıtlarda apartaman sakinlerinin yaşadığı korku dolu anlar ile kendilerini can havliyle dışarıya atmaları görülüyor.