Patronlar, Emtia Fiyatlarını Masaya Yatıracak

Odalar Birliği (TOBB) ile patronlar kulübü TÜSİAD emtia fiyatlarındaki dalgalanmayı masaya yatıracak.

G-20 Liderler Zirvesi’ne hazırlık çerçevesinde yapılacak toplantıya İstanbul ev sahipliği yapacak.
Türkiye’nin de üyesi olduğu G-20’nin, 3-4 Kasım 2011 tarihinde, Fransa’nın Cannes şehrinde yapılacak zirve toplantısının hazırlık çalışmaları kapsamında, çeşitli toplantılar düzenleniyor. Emtiaların arzında ve fiyatlarında istikrarın desteklenmesi için küresel işbirliği ve koordinasyon çağrıları üzerine, 12 ve 13 Eylül 2011 tarihlerinde, İstanbul’da G-20 Özel Sektör temsilcileri ve G-20 Bakanlar toplantısının yapılması kararlaştırıldı.
Bu çerçevede, TOBB ve TÜSİAD’ın ev sahipliğinde ve TÜSİAD'ın muadil kuruluşu Fransız İşletmeler Birliği (MEDEF) işbirliğinde, 12 Eylül 2011 Pazartesi günü, İstanbul Conrad Otel’inde, Emtia Fiyatlarındaki Dalgalanmalar Konferansı konulu G-20 Özel Sektör Toplantısı gerçekleştirilecek.
Emtia fiyatlarındaki dalgalanmalardan kaynaklanan risklerin ve çözüm önerilerinin değerlendirileceği konferansta, risklerin hafifletilmesine yönelik stratejilerin ortaya çıkartılması amaçlanıyor. Toplantıda ayrıca emtia fiyatlarındaki dalgalanmaların makroekonomik istikrar üzerindeki etkilerinin ele alınacağı bir panel de düzenlenecek.
G-20 ülkeleri; endüstrileşmiş ve yükselen ekonomiler olmak üzere: Türkiye, AB, G8 (ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Kanada, İtalya ve Rusya), Güney Kore, Arjantin, Brezilya, Meksika, Çin, Hindistan, Endonezya, Avustralya, Suudi Arabistan ve Güney Afrika’dan oluşuyor.