Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan Turizme 6.2 Milyon Tl Hibe Desteği

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında kabul ettiği 15 projeye 6,2 milyon TL hibe desteği sağlayacak.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan Turizme 6.2 Milyon Tl Hibe Desteği

Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesi sorumluluk alanında olan Karacadağ Kalkınma Ajansı, her yıl Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ve Turizm Altyapısı Mali Destek Programı adı altında 2 mali destek programı için teklif çağrısına çıkıyor. Son başvuru tarihi 29.07.2011 olan Turizm Altyapısı Mali Destek Programı`na 46 proje teklifi alındı. Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, teslim alınan proje tekliflerinin ön incelemelerinin ajans personeli tarafından, teknik ve mali değerlendirmelerinin ise bağımsız değerlendiriciler tarafından yapıldığını söyledi. Bu program kapsamında başarılı olarak asil listede yer alan 15 projeye toplam 6 milyon 200 bin TL hibe desteği verileceğini anlatan Karakoyun, elenen projeler için de sahiplerine yazılı cevap vereceklerini kaydetti.
Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise 15 yeni proje ile bu yıl Diyarbakır ve Şanlıurfa turizmine ivme kazandıracaklarını söyledi. Geçen yıl turizm altyapısı kapsamında hibe desteği alan 23 projenin bölgeye önemli katkılar sağladığını belirten Vali Toprak, “Mevcut projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Bu projelerin meyvelerini Diyarbakır ve Şanlıurfa turizmi şimdiden almaya başladı.” dedi. Projeler ile birlikte bölgede birçok tarihi değeri ve mekânı turizme kazandıracaklarını anlatan Toprak, “Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın yıllarca el atılamayan tarihi yerleri şimdi adeta bir şantiyeyi andırıyor. Bu mekânları gezdiğinizde hummalı çalışmalara şahit olursunuz. Bu projeleri yakından takip ediyorum. Sürekli projelerin yürütüldüğü yerlere giderek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alıyorum. Projelerimiz sayesinde bölgede turizm sektörü ayağa kalkacaktır.” diye konuştu.
Ajansın mali destek programları ile özel sektöre önemli katkılar sunduklarını kaydeden Vali Toprak, geçen yıl 55 işletmenin projesine destek verdiklerini söyledi. Sağlanan destekler ile bölge ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ’lerin güçlenmesini sağladıklarını belirten Vali Toprak, şunları söyledi: “Geçen yıl ajans olarak 55 projeye yaklaşık 12 milyon TL’lik hibe desteği sağladık. Bunlardan 30’u tamamlandı. Kalan 25 projeyi de yıl sonuna kadar tamamlamış olacağız. Sadece bu projelerle 600’den fazla kişiye doğrudan istihdam sağlayacağız. Bunların 300’ü şu an işlerin başındalar. Katkılarımız sayesinde alınan 100’ü aşkın makine Diyarbakır ve Şanlıurfa ekonomisine güç katıyor. Birçok firmamız desteklerimiz sayesinde ihracata başladı. Bazıları yeni ürün üreterek yeni pazarlara ulaşma şansı yakaladı. KOBİ’lerimize sadece kaynak sağlamadık. Onların yanında olduğumuzu göstererek onlara umut verdik.”