Büyükçekmece Belediyesi ve Duyarlı Vatandaşlardan Engelli Çocuklara İzci Kampı

Büyükçekmece Belediyesi ve duyarlı vatandaşların organize ettiği izci kampında engelli çocuklar, hem aileleriyle birlikte eğleniyor hem de eğitimlerine devam ediyor.

Büyükçekmece Belediyesi ve Duyarlı Vatandaşlardan Engelli Çocuklara İzci Kampı
Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün tahsis ettiği kamp alanına oymak beyi Vahap Bellibaş`ın önderliğinde birçok engelli minik izci katıldı. Toplumdaki yaraları birazda olsun sarabilmenin çabası içinde olduğunu belirten Büyükçekmece Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dr. Erdpoğan Anık, "Bu fikir Dr. Serpil Bulut ve belediyemizin hemşiresi Bedriye Yılmaz tarafından hayata geçti. Burada engelli izci kardeşlerimize karınca kararınca giyimde kuşamda yemekte ve eğitimde bir şeyleryapmaya çalıştılar. Fatih İzci Gençlik Spor Kulübü`nün yardımları ve bizi kırmayıp gelen Vahap Bellibaş sayesinde bu gün çocuklarımıza ve velilerine bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz" dedi

Kampın engelli çocukların ve ailelerine ne gibi katkıları olduğuna değinen Anık, "Bir defa bir hekim olarak şunu söyleyebilirim ki burada çocuklarımız bedensel ve zihinsel engelli oldukları için bol oksijenli açık havada stresten uzak zaman geçiriyorlar. Kısa bir müddet dahi olsa kendilerine çok fazla yardımı olacağını düşündüğümüz bu ortamda birde onların ailelerinin psikolojik ve ruhsal olarak rahatlamaları için eğitim veriyoruz. Çocuklar aileleriyle birlikte buradalar. Çünkü onlarda çocuklarıylabirlikte bu stresi gün boyu hatta hayat boyu yaşıyor. Onları da bir nebze sıkıntıdan ve bunalımdan uzaklaştırmanın gayretini yaşıyoruz" dedi.

Çocuklara ne gibi eğitim verildiğine de değinen Anık, "Engelli çocuklarımıza başta spor olmak üzere, ailenin çocuğuna hem de çocuğun ailesine nasıl davranması gerektiğini öğretiyoruz. Beslenme, sağlıklı yaşamı bir engelliye nasıl verebiliriz? Bu engellinin annesi bakkala gittiğinde evde bir iş yaptığında o çocuğu bir tarafa bağlamadan, etrafına zarar vermeden kalabileceğini öğretiyoruz. Nasıl bir tuvalet ve yemek yeme alışkanlığı kazandırılır bunları öğretiyoruz. Ayrıca izcilikte teftiş tekmil vemerasimleri yaptırıyoruz. Onun dışında oyun şarkı ve bando çalmayı, izci düğümleri, cam boyası, kara kalem ve doğal boya ile resim yapabilmeyi öğretiyoruz. Kısacası burada onları yaşamayı öğretiyoruz ve başında arkadaşlarımla gönüllü olarak kalıyoruz" diyerek, bu eğitimlerin yazın değil kışında ara vermeden devam edeceğini kaydetti.

Bir engelli yakını Abdullah Akgül ise 49 senelik hayatı boyunca böyle bir şey görmediğini, kendilerine yardım eden gönüllülere yürekten teşekkür ettiğini söyledi.
Kaynak: İHA