'kommagene Bilim ve Doğa ve Sanat Kampı' Projesinin Kapanış Töreni

Adıyaman Üniversitesi ve TÜBİTAK tarafından Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında hazırlanan 'Kommagene Bilim Doğa ve Sanat Kampı' adlı projenin kapanış töreninde öğrencilere sertifikaları verildi.

'kommagene Bilim ve Doğa ve Sanat Kampı' Projesinin Kapanış Töreni
Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kapanış törenine Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü, öğrenciler ve çok sayıda akademisyen katıldı. Yaklaşık 2 hafta süren projeye katılan 45 öğrenciye düzenlenen törenle sertifikaları da verildi. Projeyi hazırlayan ve yürüten Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Coşkun, Yrd. Doç. Dr. Tamer Kayış ve Yrd. Doç. Dr Ahmet Zafer Tel'e madalya ve belge verildi

Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Coşkun yaptığı açılış konuşmasında, "Fen bilimleri derslerinden korkmayan, araştıran, inceleyen, kendine ve topluma yararlı bilgileri paylaşan, çevresindeki doğal, kültürel ve tarihi mirasını koruyan bireyler yetiştirmek için ilköğretim öğrencileri hedef kitle olarak seçilmiştir" dedi. Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, çocukların ön şartlı düşünmemesi ve olaylara farklı bakılmasını öğrenmesi gerektiğini ifade ederek, bilimde bu yönde bir sınırlandırma olmadığını aktardı. Gönüllü, "Çocuklarımızın ön şartlı düşünmemesi ve birçok olabilecekleri görmesi, bilimde sınır olmadığını anlaması açısından bu proje önemlidir. Bilimin birçok işlere kabir olduğunu anlaması açısından hızlı bir süreç yaşamış oldular. Olaylara her zaman çok taraflı bakmayı öğrenmeliyiz. Tabii bu bilimle sağlanır.Bugünlerinizi hiçbir zaman unutmayacağınıza inanıyoruz. İnşallah bir üniversite içerisinde hızlı ve yoğun sizi kuşatan bir proje içerisinde oldunuz, bu projeniz sayesinde sizlerde bizim en güzel geleceğimizi oluşturacak insanlar olacaksınız. Toplumda eğitime çok önem vermemiz gerekiyor. Bu bakımdan projeyi yapan arkadaşlarımızı, yönetim üyesi arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu. Öğrencilerden Dilara Akbaba mantarlar ve bakteriler hakkında slayt gösterisi sunarken, daha sonra öğrencilere sertifikaları verildi. Tören sonunda çocuklar bardak oyununu oynanarak, ikrama geçildi.
Kaynak: İHA