İzmir Derbisinde 8 Kişi Gözaltına Alındı

Bank Asya 1.

Lig`de 7 yıl aradan sonra Göztepe ile Karşıyaka arasında oynanan İzmir derbisindeki olaylar nedeniyle 8 kişi, emniyet güçlerince gözaltını alandı.
Atatürk Stadı`nda oynanan müsabakada Karşıyaka`nın attığı beraberlik golünün ardından, Karşıyaka tribünlerinden Göztepeli taraftarların bulunduğu tribünlere doğru yanıcı madde fırlatıldı. Polis, yanıcı madde atan yeşil kırmızılı Karşıyaka taraftarlarını anında tespit ederek 3 kişiyi gözaltını aldı. Atılan yabancı maddeler sonucu hafif şekilde yaralanan bazı taraftarların ambulansta tedavi edildiği öğrenildi.
Öte yandan maç öncesinde kavgaya karışan 2 kişi, tribünde meşale yakan 1, güvenlik görevlilerine mukavemetten 1 ve stada girmesi yasak olan 1 kişi gözaltına alındı. Taraftarların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Bu arada stat içinde ve dışında yaklaşık 2 bin polis görev yaptı. Maçın sonunda stadı ilk olarak Göztepe taraftarları boşalttı. Göztepe taraftarlarının stat çevresini boşaltması beklendikten sonra maçın bitiminden yaklaşık 1 saat sonra Karşıyaka taraftarları stattan ayrıldı.