Yakutiye Belediyesi, `çılgın Dadaş` Nafiz Kotan`ın Anısına Mesire Alanı Yaptırdı

Erzurum`da Yakutiye Belediyesi tarafından Dumlu Mahallesi`nde Karasu kenarında yaptırılan Nafiz Kotan Mesire Alanı`nın tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Yakutiye Belediyesi, `çılgın Dadaş` Nafiz Kotan`ın Anısına Mesire Alanı Yaptırdı

Yakutiye Belediyesi `Yeşil ve Yaşanabilir Bir Erzurum` sloganıyla mesire alanlarına bir yenisini daha katmaya hazırlanıyor. Erzurum`un kuzeyindeki Dumlu Mahallesi`nin Karasu kıyısındaki Nafiz Kotan Mesire Alanı`nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`ndan önce tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kurtuluş Savaşı yıllarında, orduya 6 adet uçak bağışında bulunan, Erzurumlu tüccar Nafiz Kotan`ın ismini ve hatırasını yaşatacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Karasu kenarında yapımı süren mesire alanının, görsel olarak da öne çıkacak bir eser olacağını vurgulayan Korkut, "Karasu`nun hemen kenarında yer alması, suyla birlikte görselliğin artacağı mesire alanı tamamlanmak üzere. Buraya Nafiz Kotan ismini vermemiz, değerli bir hemşehrimizin adını yaşatma, Erzurum`un değerli evlatlarının adını yaşatma noktasında önemli. Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu’nu kuranlar arasında da bulunan Nafiz Kotan`ın kısa tarihçesi ve resminin yer alacağı kaide de düşünüyoruz. Çalışmaları tamamlayarak Cumhuriyet Bayramı`na açılış yapma hedefindeyiz." dedi.


NAFİZ KOTAN KİMDİR?
Nafiz Bey, 1885 yılında Erzurum’da doğdu. Babası Hacı Ahmet Bey, annesi Esma Hanımdı. 1903 yılında Makbule Hanım ile evlendi, beş çocukları oldu. 1913’te ailesiyle İstanbul’a yerleşti. Birinci Dünya Savaşı sırasında Nafiz Kotan orduya bağış yaparak iki uçak armağan etmiştir. Nafiz Kotan ayrıca kendi parasıyla 4 uçak almıştır. Bu uçaklar İtalyan tasarımcı Celestino Rosatelli tarafından tasarlanmış, Fiat tarafından üretilmiş, 1918 yılından itibaren hizmete girmiş olan iki kişilik keşif uçaklarıydı. Kotan, 1946 yılında vefat etti.