Bdp'li Bozlak: "yargının Tarafsızlığı Savcı ve Hakimlere De Lazım Olacak"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Adana Milletvekili Murat Bozlak, "Sayın savcılar, hakimler, sayın yargı mensupları, bir gün gelecek yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı size de lazım olacak.

Bdp'li Bozlak: 'yargının Tarafsızlığı Savcı ve Hakimlere De Lazım Olacak'
Tıpkı Silivri'de yatan paşalara lazım olduğu gibi" dedi.

Kendilerine Barış Meclisi adı veren grup tarafından Uğur Mumcu Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitinge BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak konuşmacı olarak katıldı. Miting alanında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Alana giren herkes tek tek aranırken, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Polis helikopteri de alan üzerinde sürekli tur attı.

Mitinge yaklaşık 500 kişi katıldı. Mitingde 12 Eylül anayasası protesto edildi ve sık sık terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Tezahüratlar eşliğinde Milletvekili Bozlak sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Bozlak, "Hepimiz Kurtuluş Savaşı'nda beraber, omuz omuza mücadele ederek bu ülkeyi kurduk. Bu ülkenin her tarafında hepimizin emeği var. Ancak 1924 anayasası, ulus devlet anayasası olduğu için Kürtleri yok saydı, Alevileri inkar etti. Bu nedenle toplumlar arasında ayrışmayaşandı. Ancak biz Türk, Kürt, Çerkez, Arap birlikte yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

"YARGININ BAĞIMSIZLIĞI HERKESE LAZIM" Bozlak, 3 gün önce yapılan bir operasyonda gözaltına alınan BDP Adana İl Başkanı ve aynı zamanda parti meclis üyesi olan Zeki Karataş ile birlikte 11 parti üyesinin tutuklandığını ifade ederek, "Şimdi ben bir hukukçu olarak bu kararı veren hakim ve savcılara soruyorum. Bir köşe yazarı çıkıp diyor ki 'KCK operasyonları kapsamında bin 400 kişi tutuklanacak' diyor. Ondan birkaç gün sonra Adana'da yapılan operasyonda 11 kişi tutuklanıyor. Hiçbir adliye mensubu da buna itiraz etmeden bunu uyguluyor. Diyorumki; sayın savcılar, hakimler, sayın yargı mensupları, bir gün gelecek yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı size de lazım olacak. Yargının tarafsız ve bağımsız olması hepimiz için en başta da sizin için gereklidir. Tıpkı Silivri'de yatan paşalara lazım olduğu gibi. Onun için yargı, asla siyasetin emellerine hizmet etmemelidir" dedi. "ÖCALAN KÜRT HALKININ VE PKK'NIN ÜZERİNDE ETKİLİDİR" Hükümeti eleştiren Bozlak, "Sayın Başbakan 1990'lı yıllarda kendini kahraman gibi gören Tansu Çiller'e özenme. Geriye dön ve Silopi'den PKK'ılların barış için Türkiye'ye geldiği günlere dön. Bu bir ikincisi ise Kürt halkının üzerinde ve PKK'nın üzerinde Abdullah Öcalan etkilidir. Barış için İmralı'daki görüşmeleri kesmeyin. Bu insanlar barış içerisinde, kardeşçe yaşamak istiyor. Kürt halkı ayrılma sevdasında değil. Kürt halkı, Türkiye'de yaşayan bütün halklar gibi özgür ve demokratik bir şekilde yaşamakistiyor. Hepsi bu kadar basit" diye konuştu. Bozlak'ın konuşmasının ardından konserler verildi. Müzik dinletisinin ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA