Emekli Albay Fuat Selvi, Hakkındaki Yakalama Kararı Üzerine Teslim Olmak Üzere Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`ne Geldi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Somali`de son yüzyılın en büyük açlık felaketinin yaşandığını belirterek, Nevşehirli duyarlı yardımsever vatandaşların Somali`den yükselen bu çığlığa duyarsız kalamayacaklarını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, teknolojik gelişmelerin baş döndürücü bir hızla ilerlediği günümüz dünyasında Somali`de insanların açlıktan hayatlarını kaybetmelerinin bir insanlık ayıbı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.Kıtlık dönemini yaşayan Somali`ye tüm duyarlı yardımsever Nevşehirlilerin ilgisiz kalamayacağına inandığını vurgulayan Ünver, "Açlığın halka halka yayıldığı Somali`de aralarında çoğunluğunu çocukların oluşturduğu binlerce insanın hayatını kaybetmesi tüm insanlık adına büyük bir acıdır, insanlık ayıbıdır. Dünya ülkeleri içerisinde Somali`de yaşanan açlık felaketine karşı duyarsız kalmayan ilk ülkelerin başında Türkiye`nin gelmesi de, Türk insanının renk, din, dil ve inanç farkı gözetmeksizin insana Allah`ın yarattığı bir kul olarak bakması ve imkanları ölçüsünde yardım edebilme duygusunun geliştiğini göstermektedir. Öyle inanıyorum ki hayır işlerinde birbirleri ile yarışmayı gelenek haline getiren yardımsever Nevşehirli kardeşlerimizin Somali`de yaşanan bu insanlık dramı karşısında üzerlerine düşen gayreti göstereceklerine olan inancını taşıyorum. Çünkü Nevşehirli vefalıdır, özverilidir, komşusu aç iken tok yatılmayacağını en iyi idrak edenlerdendir. Yüreğimiz ve kalbimiz açlık felaketi yaşayan insanlarla beraber, onların acılarını unutturmak hepimizin elinde. Bu nedenle açlık felaketi yaşayan Somali`deki insanlara yardım elini uzatalım. Onlara her konuda yardımcı olalım" dedi.
Kaynak: İHA